Kur'an-ı Kerim'in Yakılmasına Tepki

Kur'an-ı Kerim'in Yakılmasına Tepki

Uluslararası Köprü Derneği Başkanı Av. Mehmet Baykurt, bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki göstererek, bu tür çirkin saldırıların insanlık suçu olduğunu söyledi.

Mukaddes kitaba yönelik provokasyonların insanlığa zarar verdiğine dikkati çeken Av. Mehmet Baykurt, "Kin ve nefret oluşturan, inanç gruplarını hedef alan eylemlerin kazananı olmaz. Kur'an-ı Kerim'in dünya genelindeki yaklaşık 2 milyar Müslüman için manevi ve vazgeçilmez bir değere sahiptir. Din, vicdan ve ifade özgürlüğü, başka inançlara ve düşüncelere saldırmayı meşrulaştırmaz. Dini değerler inanç ve vicdan özgürlüğünün koruması altındadır. İsveç, Hollanda, Danimarka gibi söz konusu ülkelerin, konu İslam düşmanlığı olunca böylesi alçak saldırıları fikir ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirmesi ve hassasiyetten uzak tavır takınmaları ülkemize ve inancımıza olan düşmanlıklarının tezahürüdür. Hem baş tacımız, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemleri gerçekleştirenleri hem de özgürlük kisvesi altında İslamofobik eylemlere izin veren ikiyüzlü siyasetçileri lanetleyerek kınıyoruz." dedi.

Nefret suçunun faillerinin cezalandırılması gerektiğini belirten Baykurt, Avrupa ülkelerinin liderlerine bu tür eylemlerin durdurulması çağrısında bulundu.

İsveç'te terör örgütü mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı haddi aşan eylemler gerçekleştirdiğine de değinen Başkan Baykurt, "Terör örgütleri uluslararası toplum için tehdit oluşturuyor. 

Türkiye'ye karşı terör örgütlerinden medet uman ülkelere, "Terör döner dolaşır yakanıza yapışır." uyarısında bulunan Başkan Baykurt, ırkçı ve ayrımcı eylemlerin yaygınlaşmasının Avrupa adına kaygı verici olduğunu bildirdi.

Başkan Baykurt, Müslümanların ve mazlumların umudu olarak gördüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her zaman destekçisi olduklarını sözlerine ekledi.

mehmet-baykurt.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.