Kültür Sanat Gündemi

Kültür Sanat Gündemi

Uzun süredir çeşitli süreli yayınlarda kalem oynatan çok kıymetli hemşehrilerimizin kitapları raflardaki yerlerini aldı.

Hikmet Kızıl yazdı…

Bu kitaplara sahip çıkmak, onları okumak ve okutmak gerekli.

Bu kitaplardan ilki kısa süre önce Hamza Çelenk tarafından kaleme alınan “Kutanlı Gülistan
Daha önce şiirsel bir üslupla kaleme aldığı ve büyük beğeni toplayan denemelerden oluşan “Dervişe “Dervişe Sitem” ve “Bana Yarından Bahset” kitaplarının yazarı Hamza Çelenk, bu kez hayatın içinden hikâyeler ile gönül sofamıza misafir oluyor. (Kutanlı Gülistan Beyan Yayınları, 2020)

Hamza Çelenk’in sürükleyici anlatımı güçlü kalemiyle tek solukta okuyabileceğiniz Kutanlı Gülistan, şimdiden iyi hikâye kitapları arasında kendine yer açmış gibi görünüyor.

Diğer bir kitap da kıymetli dostum, kardeşim Yahya Çiçek tarafından kaleme alındı. Editörlüğünü benim yaptığım “Kabus Gibi” adlı kitap kısa sürede ses getiren bir eser oldu.

Göbeklitepe’den Nemrut Dağına; Piramitlerden Babil kulesine anlam verilemeyen ve binlerce yıldır gizemi çözülemeyen bu sırlı yapıların inşa amacı dünyayı ele geçirmek miydi?

Bu gizemli yapıların birbirleriyle ilişkisini vesikalara dayanarak çok iyi bir hikâye ile bize anlatan yazar Yahya Çiçek, yeni dünya düzeninin nasıl işlediğine dair önemli ipuçları veriyor bu romanda… (Kabus Gibi, Kadran Yayınları 2020)

Okurken dehşete kapılacak elinizden bırakmak istemeyeceksiniz…

Soluksuz okunacak bu roman olaylara yeni bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayacak.

Bir diğer yeni çıkan eser de bendenize ait efendim.  Mizahi hikâyelerden oluşan Çay da mı İçmeyek adlı kitabım sevilmiş ve kısa sürede 4. Baskıya ulaşmıştı. Bu kitabın devamı niteliğinde olan Çay İçtik de Ne Oldu? adlı kitabımda da argosuz, küfürsüz mizahi hikâyeler yer aldı. Bu hikâyelerdeki kahramanlar Adıyaman ve Kahta’da her gün karşılaştığımız karakterlerin başından geçen birbirinden komik hikâyelerden oluşuyor.  (Çay İçtik de Ne oldu, Kadran Yayınları- 2021)

Hikmet Kızıl

hikmet-kizil-hamza-celenk-yahya-cicek.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.