KAHTA’NIN KÜLTÜR VE TURİZMİ SİNEMAYA UYARLANIYOR

KAHTA’NIN KÜLTÜR VE TURİZMİ SİNEMAYA UYARLANIYOR

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı için Kommegene yapım şirketi tarafından sinema filmi hazırlanıyor.

Aşk ve Ceza dizisinde canlandırdığı Selahattin karakteriyle ünlenen Kahtalı Oyuncu ve Senarist Mehmet Fuat Özbilici, Komagene Krallığı Bölgesi, Nemrut, Cendere Köprüsü, Arsemia ve Pierre Antik Kent’te çekilecek korku filmi için kolları sıvadı.

Korku filmi gerçek yaşanmış olan hikayesiyle dikkat çekiyor.

İlçedeki tarihi ören yerlerinin tanıtımına katkı sunulması hedeflenen sinema filmi aracılığıyla turistlerin gidecekleri yere karar vermeleri sürecinde belirleyici etkisi olacağı belirtildi.

1.png

Sinemanın gösterime girmesinin ardından filmin çekiminin yapıldığı veya konunun geçtiği yöreye turist akışının artacağını belirten Oyuncu ve Senarist Fuat Özbilici, Kahta'nın kültür ve turizm cenneti olduğunu, kentin tarihi antik dönemden bugüne kadar bütün medeniyetlerin yaşadığı bir bölge olduğuna dikkat çekti.

“ADIYAMAN’IN TARİHİ VE ÖREN YERLERİNİN TANITIMI YAPILACAK”

Hazırlanan sinema filmi ile bölgenin kültür ve turizminin tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayan Oyuncu ve Senarist Özbilici, “Kommagene yapım şirketi olarak kültür ve turizm kenti olan Adıyaman ve Kahta ilçemizin tarihi ören yerlerinin tanıtımı için sinema filmi hazırladık. Senaryosu tamamlandı.

Kâhta’mızın kültür ve turizm cenneti olduğu aşikârdı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi antik dönemden bugüne kadar adeta bütün medeniyetlerin yaşadığı bir bölge konumunda.

Adıyaman ve ilçelerinde çekilen sinema filmi veya diziler, bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı kesindir. Bölgenin coğrafi yapısı ile tarihi ören yerleri bölgeyi bir açık film platosu haline getirmiş ama ne yazık ki bu konuda elle tutulur bir çalışma yapılmamış.

3.jpg

Adıyaman ve bölgesinin kültürel, tarihi dokusu ve ören yerlerinin Türkiye ve dünyaya tanıtılarak yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından dizi ve filmlerin çok büyük rolü var.” Dedi.

“EYLÜL AYINDA GÖSTERİME GİRECEK”

Oyuncu Özbilici, “Senaryosu biten ve Eylül ayında çekimlere başlanılacak olan filmi ile bölgemizdeki tarihi yerleri sadece Türkiye’ye değil, dünyaya tanıtılmasının hedefliyoruz.

Bu filmle birlikte ben hem ziyaretçi sayısının artacağını, bu bölgenin çok önemli ölçüde bir katma değer sağlayacağına inanıyorum. Bölgemizin de dünyaya tanıtımı yapılacak.

Şeytan Köprüsü korku filmi ile ilgili bilgi veren Oyuncu ve Senarist Özbilici özetle şunları söyledi.

“Yönetmenliğini Fikret Ertuğrul üstlendi. Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Engin Çağlar ise profesör bilim adamını canlandıracak. Sponsor görüşmeleri devam eden projenin Eylül ayında çekimleri başlayacak. 'Şeytan Köprüsü' korku filmi turizm, kültür ve sosyal sorumluluk özelliği taşıyor. Filmin konusu şeytani eylemlerle insanları uçuruma sürükleyen tarikatların eylemlerini işleyip gençlerimizi bu kötülükten uzak tutulması isteniyor”

Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum