Kâhta’da Farklı Ama Güzel Organizasyonlar Yapılıyor

Yıllardır birçoğumuzun yakındığı konulardan biridir Kâhta’daki sosyal ve kültürel etkinliklerin nerede hiç olmayışı. Ancak hepimizin de dikkatini çektiği gibi son bir yıldır ilçemizde hiç de alışık olmadığımız belki de bazılarımızın hiç duymadığı, bilmediği sıra dışı organizasyonlar yapılıyor. Elbette yapılan bu organizasyonların temelinde ilimizin ve ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmak vardır. Ancak bu etkinlikler yapılırken bölge halkı olarak bizler de bu güzelliklerden nasibimizi alıyoruz.

Peki, son bir yılda ilçemizde neler yapıldı da dikkatimizi çekti? Takip ettiğim kadarıyla şu etkinlikler yapıldı:

*Nemrut Badem Çiçeği Festivali

*Su Sporları Festivali

*Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları

*Cendere Köprüsü’nde Zara Konseri

*Cendere Köprüsü’ünün Işıklandırılması

*Kommagene Paneli

*Kâhta Kalesi’nin Turizme Açılması

*Atatürk Barajı’ndaki Adaların Turizme Kazandırılması

*Kâhtalı Mıçe ile İzmir Senfoni Orkestrası Konseri

*Kommagene Bienali

*Mezopotamya Caz Festivali

Yukarıda gördüğünüz gibi bütün bunlar ve belki unutup da yazmadığım bir iki etkinlik daha son bir yılda ilçemizde hayata geçirilen organizasyonlar ve projeler. Sizin de takdir edeceğiniz üzere bu organizasyonların ilimize, ilçemize çok güzel dönütleri olmuştur.Bölge halkının bu etkinlikler sayesinde sosyal ve kültürel etkinliklerle dopdolu bir yıl geçirmesi dışında yapılanların kentimizin tanıtımına çok büyük katkılar sunduğu yadsınamaz. Bence yıllardır Tanıtım Günleri ile yapılamayanlar bu farklı ve güzel organizasyonlarla yapıldı. Nemrut’un giremediği sanat alanı kalmadı neredeyse. Bu çalışmaların bölgeye turizm açısından güzel katkıları olduğu için pandemiden yeni çıkmış esnafa da ilaç gibi geldi. Gezi otobüsleri vızır vızır  gidip gelmeye başladı. Yılardır odaları boş olan ve kapıları kilitli olan oteller misafirlerle dolup taşmaya başladı.

Yine etkinliklerle ilgili yazılı ve görsel medyada belki binlerce haber yapıldı.Bu haberler hem yurt içinde hem yurt dışında birçok platformda paylaşıldı. Aynı zamanda gösterileri için veya eserlerini sergilemek için ilçemize gelen sanatçıların hepsi birer gönüllü tanıtım elçisi  gibi sosyal medya hesaplarında binlerce kişiye ilçemizle ilgili anılarını, fotoğraflarını paylaştılar. Yine bu tür etkinlikler için şehrimize gelen misafirler veya basın mensupları hem kişisel hem de kurumsal medya hesaplarında yapılan etkinliklerle ilgili birçok paylaşım yaparak onlar da ilçemizin, ilimizin tanıtımına katkıda bulundular. Böylece ilçemiz yıllar sonra hak ettiği değeri görmeye başladı.

Elbette bütün bunların yapılması kolay değildir. Bir defa bunların hepsini hayata geçirmek ciddi bir maliyetle oldu. Bu maliyetin bir kısmı değerli firmalarımızdan birkaçının organizasyonlara sponsor olmasıyla karşılandı. Geneli de bakanlıklarımız tarafından karşılandı. Maliyet dışında bu organizasyonların yapılması için emek vermek gerekir, ilgilenmek gerekir belki de en önemlisi yapılacakları, benimsemek, sevmek gerekir. Yine bu kadar farklı etkinlikleri yapmak için geniş bir vizyona sahip yöneticilerin olması gerekir.

İşte bu noktada biz Kâhtalılar olarak Kaymakam Sayın Selami Korkutata konusunda çok şanslıyız. Bütün bu güzel etkinliklerden dolayı Adıyaman Vali’si Sayın Mahmut Çuhadar’a, Sayın Kaymakam’ımıza, siyasetçilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Mezopotamya Caz Festivali’nin yapıldığı bu günlerde etkinlikleri kaçırmamanızı tavsiye ederim. Çünkü bu değerli  sanatçılar her zaman buralara gelemezler.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.