Hısnı Mansur'un Da Vinci'ye İkramı
Prof. Dr. Kemal Duruhan, Hısnı Mansur'un Da Vinci'ye ikramının tarihi zenginlikler olduğunu söyledi.
Konu ile ilgili Prof. Dr. Kemal Duruhan yaptığı açıklamada, “Rönesansın ünlü sanatçı, ressam, mühendis, felsefeci ve bilim adamı Leonardo Da Vinci 1478-80(82) yıllarında Memluk Sultanına başmühendis olarak hizmet verirken, Anadolu’nun çeşitli bölge ve vilayetlerine ziyaretlerde bulunmuş ve oralarda incelemelerde bulunmuştur. Bir kısım tablolarında Anadolu’nun bu yerlerinden kesitler vardır.
Vinci'nin Anadolu’da gezip gördüğü ve etkilendiği yerlerin başında Adıyaman bölgesi gelmektedir. Öyle ki hem bu bölgenin tarihsel anlam ve zenginliklerinden etkilenmiş hem de bu zenginlikleri tablolarının da kullanmıştır.
Biz 2018 ve 2019 daki balıkçı ve köylülerin Kahta Çayı Kanyonu ve Samsat Belören buluntuları yorumlayarak, onları küresel çapta keşfe dönüştürmüştük. Hakkını vermek lazım: Bu keşfi o yıllarda Leonardo Da Vinci de yapmış ve üç tablosunda bu keşiflerini sakladığı mesajlar olarak vermiş. Annesi Ortadoğulu bir köleydi, belki Osmanlı toprağından gitmişti. Arapçayı biliyor, İslam kültüründen haberdar ama Hristiyanlığın merkezi olan bir yerde İtalyan ve Hristiyan bir babanın oğlu. Bana göre eserlerindeki şifre ve gizli mesajlarla hareket etmesinin en büyük nedeni bu. Yani kültürel çevre farklılıklarında ifade karmaşası.
Ama her şifreye en az bir tane şifre kırıcı çıkar. Şükür, o da biz olduk. Bütün dünyada Vinci eserlerini dört başı mamur yorumlayabilen tek kişiyiz.
Açıkladıklarımız (görseller eşliğinde) birer keşif mahiyetindedir ve bize aittir.
Gösterdiklerimiz delilli ve ispatlıdır. Bu nedenle okuyucu tam ikna olacaktır. Bundan hiçbir şüphem yoktur. Adıyamanlı olmak bir ayrıcalıktır. İyi seyirler.” İfadelerine yer verdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.