Gündemi Halk Belirliyor

Ramazan’ın sonuna doğru geldiğimiz bu güzel günlerde ilimizin gündeminde hayırsever insanlarımızın yaptığı yardımlar, Adıyaman 1954 Spor Kulübümüzün 2. Lig’e çıkması, Kâhta 02 Spor Kulübümüzün 3. Lig’deki yerini koruması ayrıca Kâhta Barajı Sahil Projesinin özel olarak bir girişimci tarafından hayata geçirilmesi var.

Yani gördüğünüz gibi Adıyaman ilinde ve ilçelerinde gündemi artık halk belirliyor. Geçmişte olduğu gibi ısmarlama haberler yapılsa dahi artık gündeme gelmiyor. Bu tür haberler sosyal medyada önümüze düşse bile âdeta bir çukurun üzerinden atlar gibi habere tıklamadan geçip gidiyoruz. Açıkçası bu haberler artık ilgimizi çekmiyor. Yani yerine getirilmesi gereken bir sorumluluğun, bir görevin haber ajanslarına “haber” olarak girmesini artık hepimiz yadırgıyoruz. Hani biz gazetecilerin  “Köpeğin insanı ısırması değil de insanın köpeği ısırması haberdir.” sözü halk tarafından da benimsenmiş durumda.

Yardımlaşma konusuna gelince de sanırım bu mevzuda ülkemizin en güzel illerinden birisi de Adıyaman’dır. Hem il merkezimizde hem de ilçelerimizde hemşehrilerimiz bu mübarek ayda âdeta hayır yarışına girmiş durumdalar. Bu konuda eminim birçoğumuzun dikkatini çeken Kâhta İyilik-Der Temsilcisi Ekrem Kılınç Hocamızın hayırlı çalışmaları takdire şayandır. Yıllardır ekip arkadaşlarıyla hem kendilerinin hem de bağışçılarının bağışlarını, sadakalarını, zekâtlarını, adaklarını, fitrelerini kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine, yetimlere kırmadan dökmeden dağıtmaktadırlar. Allah kendilerine kuvvet versin, Allah kendilerinden razı olsun. Bunun dışında ilçemizde İHH Temsilcisi Mehmet Güllü Orman’a ve dernek üyelerine, Marangozlar ve Pimapenciler Derneği Başkanı Murat Aktaş’a ve dernek üyelerine, Adalı (Hiniç) Derneği Başkanı Hüseyin Teke’ye ve dernek üyelerine, DGSKON Kâhta İlçe Başkanı Nihat Fırat’a ve ekibine, yardım kuruluşlarına sponsor olan Veteriner Hekim ve Siyasetçi Sayın Sırrı Öztürk’e, herhangi bir derneğe bağlı kalmadan gönüllü olarak düzenli yardım dağıtan Sadık Akbulut ile Mehmet Kartal öğretmen arkadaşlarımıza yine Adıyaman’ın genelinde ve Kâhta’da yoksul ailelere Ramazan ayı boyunca 6000 ekmek ve yemek yardımı yapan Hasan Baba’ya (Berkcan) ve şu an ismini hatırlayamadığımız için zikretmediğimiz bütün hayırseverlere bu konudaki fedakârlıklarından dolayı teşekkür ederiz, hepsinden Allah razı olsun. Özellikle Murat Başkanımın bundan sonra hayır işlerinde adının hep geçeceğine inanıyorum.

Gündemimizin bir diğer başlığı ise futbol… Adıyaman 1954 Spor Kulübümüzün şampiyon olmasıyla Adıyamanlılar hasret duydukları 2.Lig heyecanına tekrar kavuştular. İş İnsanı Sait Aybak hemşehrimizin büyük gayretleriyle iki yılda amatördeki bir takım 2. Lig’e yükseldi. Kimse onun bu fedakârlığını inkâr edemez. Sait Ağabey o kadar mütevazı ki son maçtaki fotoğraf karesine bile girmedi. Bu arada zor bir durumda ve futbol gibi bir dalda kulübün başına gelen Başkan Cevher Erdem Hanım’ın da hakkını vermek lazım. Bir bayan olarak sadece ilimizdeki bayanlara değil aynı zamandaki ülkemizdeki bayanlara da örnek olan Cevher Erdem Hanım, şampiyon olan bir takımın ilk bayan başkanı olarak da futbol tarihine geçti.

Gördüğünüz gibi Adıyaman’da artık erkeği de bayanı da sporu, futbolu konuşuyor ve konuşacak. Yani ilimiz bir spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu;  Sait Aybak, Musa Yıldırım ve Cevher Erdem Hanım gibileri sayesinde oluyor.

Musa Yıldırım da Kâhta 02 Spor Kulübünü 3.Lig’e çıkararak Kâhta’nın tarihine adını altın harflerle yazdırdı ve aynı zamanda takımı bütün imkânsızlıklara rağmen, tek başına kalsa da bu kurtlar sofrası ligde tutmayı başarabildi. Bir taraftan beklediği tesisleri göremedi. Diğer taraftan bu ligde tutunmak için daha çok transfer yapması gerekiyordu fakat beklediği destek gelmeyince maddî imkânsızlıklardan dolayı transfer yapamadı. Bunlara bir de liglerdeki diğer sıkıntılar eklendi. Ancak Musa Başkan, protokolde yalnız başına seyrettiği maçlardan sonra bile Kâhtalı futbolseverlere hep umut verdi.

Musa Başkanın hayalleri bunlarla sınırlı değil. Kafasındaki tesisleşme sorunu, stat sorunu çözülürse inanın ki birçok gencimiz için futbol ve diğer spor dalları birer geçim kaynağı olacak. Yani inşallah Kâhta’yı bir sporcu fabrikası hâline getirecek. Adıyaman’da şu an 2.Lig’de ve 3. Lig’de mücadele edecek olan iki profesyonel takım olacak. Bu durum bizim çocuklar için büyük bir şanstır.

Yazımızın bir diğer başlığına gelelim. Biliyorsunuz halkımızın otuz yıldır hayal ettiği bir Kâhta Barajı Sahil Projesi vardı. Yıllardır hepimiz köşe yazılarımızda, sosyal medya hesaplarımızda ve diğer günlük diyaloglarımızda hep bunu yazdık, çizdik, gündeme getirdik. Baraj kenarındaki bira, içki şişelerini ve diğer çöpleri yüzlerce defa fotoğrafladık gündeme taşıdık. Gönüllü olarak gençlerimiz, bizler defalarca oradaki çöpleri topladık. Şehir dışından gelen bir misafirimizi Baraj Sahili’ne götürmekten inanın utandık. Çünkü oraya gölgesinde oturacağımız bir ağaç dikilmedi ve bir bank bile konulmadı. Ama geçenlerde İş İnsanı ve Mimar Yılmaz Saray hemşehrimizin sayesinde bu sahile çok güzel bir proje yapılmaya başlandı. Projenin sahil kısmı neredeyse bitti. Proje daha bitmemesine rağmen güzelliğiyle hepimizi âdeta büyüledi. Halkımızın yıllardır özlemini çektiği bir projeydi. Hepimizin çocukluk hayallerinden biriydi. Yine halkın içinden çıkmış bir kardeşimiz bu projeyi hayata geçirdi.

İşte halkın içinde çıkmış bu insanlar halkına sahip çıkıyor ve halkının hayallerini gerçekleştiriyorlar. Halkımız okuyor, araştırıyor ve gerçek anlamda projeler bekliyor. Artık halkın hayat standartlarını yükseltecek, insanımızın ufkunu açacak, bu şehre marka değeri katacak ve bir kimlik kazandıracak projeler bekliyoruz. Ancak bu projelerle gündeme gelebilirsiniz yoksa halk kendi gündemini kendisi belirlemeye devam edecek.

smet-yilmaz-002.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.