Gtb Başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Gtb Başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla...

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güçlü yarınların ancak güçlü kadınlarla inşa edilebileceğini kaydeden GTB Başkanları mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Kadınlar; ailenin temel taşları, toplumun ise şekillendiricileridir. Bir medeniyette kadın ne kadar söz sahibi ve değerliyse o medeniyet de aynı şekilde güçlü ve müreffehtir. Geleceğe umutla bakan, kendi geleceğini inşa eden nesiller yetiştirmenin öncelikli yolu güçlü kadından geçmektedir. Kadınlar hem kendi hayatlarında hem de çocuklarının ve ailelerinin hayatlarında önemli roller üstlenmektedir. Eğitimden iş hayatına, toplumsal rollerden siyasi katılıma kadar pek çok alanda kadınların varlığı ve etkisi çok önemlidir. Kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi, eğitim almalarının teşvik edilmesi ve toplumsal sorumluluklarını etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri için desteklenmeleri gerekmektedir. Güçlü kadınlar, güçlü ailelerin temelini oluşturdukları gibi, toplumun daha güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasına da katkı sunmaktadır. Biz millet olarak, cenneti anaların ayakları altında, kadını ise Allah'ın bir emaneti olarak gören yüce bir dinin mensubu ve kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Köklü geçmişimizin her döneminde kadınlarımız baş tacı edilerek, ailenin temeli olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle toplumda kadının sosyal statüsünü güçlendirecek, geleceğe daha güvenle bakmalarına katkı sağlayacak her adımı ve her çalışmayı çok değerli buluyoruz. Ülkemizin beşerî sermayesinin yarısını oluşturan kadınlarımızın fırsat tanındığı taktirde titiz ve özgün bakış açılarıyla sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta çok başarılı işlere imza atacak potansiyele ve beceriye sahip olduklarına yürekten inanıyoruz. Zira kadınlarımız gerek kurtuluş savaşında gösterdikleri özveri, cesaret ve fedakarlıkla gerekse de yakın dönemde yaşadığımız deprem felaketinde sergiledikleri güçlü iradeyle bunu en somut örnekleriyle ortaya koymuştur. Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin bu vatana emaneti değerli anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü" tebrik ediyor, yaşamları boyunca mutluluk ve başarılar diliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.