Geçmişten Günümüze, Dünyanın kadın Müslüman Yazarları

Geçmişten Günümüze, Dünyanın kadın Müslüman Yazarları

Her biri zamanın dili gibi, okunası ve okutulması elzem yazarlar.

Zainab al-Ghazali (1917-2005)
Müslüman Dünyası ve İslam Ansiklopedisi Al-Ghazali için ‘Mısır’ın önde gelen feminist İslamcısı’ tabirini kullanıyor. Feminist-İslamcı dendiğinde ne ‘İslamcı’ tanımının içinden çıkıyoruz ne de ciltlerce tartışılan feminist kelimesinin. Ama galiba iki kelime birleştiğinde herkesin aklında aşağı yukarı benzer şeyler beliriyor; Müslüman kimliğinin gerektirdiklerinin yanı sıra kadın meselesi üzerine kalem oynatan güçlü bir kadın. Müslüman Kardeşler ile dirsek dirseğe mücadele yürüten Muslim Women’s Association adlı derneğin kurucusu olarak defalarca tutuklandı, sorgulandı ve hapis yattı. Müslüman kadın hakkında yazdıklarıyla fikirleri Mısır’ın entelektüel çevrelerini aştı ve ardında feminizm üzerine kafa yoran her Müslüman kadının okuması gereken eserler bıraktı.

Nawal El Saadawi (1931 – )
El Saadawi’s kurgu eserleri hiçbir zaman derlenemedi ama kadın meseleleri üzerine kaleme aldığı dağınık yazılar Müslüman kadınlar arasındaki etkisini koruyor. Iraklı romancı Ali Bader gibi tanınmış yazarların sıklıkla alıntı yaptığı bu zeki kadın toplumsal cinsiyet hakkında hem İngilizce hem Arapça yazılar kaleme aldı. Necip Mahfuz’dan sonra Arapçadan İngilizceye en çok tercüme edilen yazarlardan birisi olarak El Saadawi, Batılı feminizm teorisyenleri tarafından sıklıkla başvurulan düşünürlerden birisi. Bir sabah uyanıp eşiniz ya da babanız uyurken neden soğuk mutfakta bir kadın olarak sizin kahvaltı hazırlamanız gerektiği kafanıza takılırsa bunu bir başlangıç noktası olarak ele alabilir ve Saadawi’nin “Sıfır Noktasında Kadın” adlı kitabını okumaya başlayabilirsiniz.

Fatma Aliye (1862-1936)
İlk Türk kadın romancı olma özelliği ile Avrupa ve Amerika basınında kendisinden söz edilen Fatma Aliye Hanım'ın “Nisvan-ı İslâm” adlı eseri Fransızca ve Arapça'ya, “Udî” adlı romanı Fransızca'ya çevrilmiştir. Émile Julliard adlı bir Fransız yazarının Doğu ve Batı Kadınları adlı kitabını Fransız gazetelerine yazdığı bir mektupla eleştirmesi Paris'te büyük yankı uyandırmıştı. Eserleri 1893 yılında Chicago'da Dünya Kadın Kütüphanesi Kataloğu'nda sergilenmiştir. Son devir Osmanlı devlet adamlarından hukukçu ve tarihçi Ahmed Cevdet Paşa ile Adviye Râbia Hanım’ın kızıdır. Çağdaşlarından farklı olarak birçok özel hocadan ders aldı, Fransızca öğrendi ve iyi bir eğitim gördü. Babasının resmî görevleri dolayısıyla Halep, Yanya, Şam ve Beyrut vilâyetlerinde bulundu. 1878’de II. Abdülhamid’in yâverlerinden Kolağası Fâik Bey’le evlendi.
Fatma Aliye Hanım, soyadı yasasından sonra Topuz soyadını aldı.

Fatma Aliye, 13 Temmuz 1936 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Cenazesi Feriköy Mezarlığı'na gömüldü.

Fatma Aliye Hanım, ilk Osmanlı kadın feministlerden Emine Semiye Önasya'nın ablası, tiyatro ve sinema oyuncusu Suna Selen'in anneannesidir.

Fatima Mernissi (1940- 2015)
Fas için Müslüman dünyanın neresidir deniyor tartışılır ama Fatima Mernissi Fas’ın (ve belki de Müslüman Dünya’nın) Virginia Woolf’udur demek inanın abartılı değil. Yazdıklarıyla dünya çapında üne kavuşmuş olan Mernissi “İslam’ın Feminist Yorumu” adlı eseriyle hem şimşekleri hem takdir dolu bakışları üzerine çekmeyi başarmış, Gulf ülkeleri dahil birçok ülkede yasaklanmış ve hemen hemen bütün Batı dillerine çevrilmiş bir kadın yazar; kadın bir yazar. “Kur’an-ı Kerim’in feminist bir yorumu olabilir mi?” sorusu kafanızı kurcalıyorsa yasaklayarak yok sayma yerine belki Mernissi’ye göz atabilirsiniz.

Sâmiha Ayverdi (d. 25 Kasım 1905, İstanbul - ö. 22 Mart 1993, İstanbul)
Türk mütefekkir ve mutasavvıf yazar.
Roman, hikâye, hatırat, makale ve inceleme türünde yapıtlar verdi. Rifailik tarikatına bağlı idi. 1938'de ilk romanı Aşk Budur'u (Aşk Bu imiş) yayınladı.
1946'dan itibaren daha çok fikir ve tarih eserlerine ağırlık verdi.
Yapıtlarında, tarihi yoğun biçimde kullanmıştır. İnceleme yazıları ve romanları İstanbul üzerinedir. Tasavvuf düşüncesi ve tarih özellikle romanlarında canlanmış, Kenan Rifai'yi eserleri yoluyla okuyuculara tanıtmaya çalışmıştır.
"Batmayan Gün" ve "İnsan ve Şeytan" adlı romanları geçmişi arayışının ürünleridir. Geçmişe duyduğu özlemi en iyi yansıtan romanı 100 Temel Eser listesi'nde de yer alan İbrâhim Efendi Konağı'dır.
Kubbealtı Neşriyat tarafından Samiha Ayverdi Külliyatı adıyla çıkan kitapların sayısı 47 adettir.

Ayşe Şasa, (1 Ocak 1941, İstanbul - 16 Haziran 2014, İstanbul)
Çerkes bir anne ve yarı Çerkes yarı Kürt bir babadan dünyaya gelen Ayşe Şasa, 1 Ocak 1941 tarihinde İstanbul’da doğdu. Babasının babası Bekir Şasa Orman Genel Müdürlüğü yapmış ve Ankara’nın Eskişehir çıkışında, yol kıyısında hatırasına oluşturulmuş bir orman vardır. Şimdiki adı Robert Kolej olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nde okudu, 1960 yılında mezun oldu. Robert Kolej’in İdari Bilimleri Bölümü’ne devam etti (1963-1965). 1963 yılından itibaren senaristlik yaptı. Bu yıllarda kendisini Marksist olarak tanımlıyordu. Kemal Tahir ile güçlü bir dostluk kurdu ve bu dostluğun onun üzerinde derin etkileri oldu. Son Kuşlar, Ah Güzel İstanbul, Utanç ve Gramofon Avrat gibi filmlere imza attı. 1993 yılında sinemayla ilgili Yeşilçam Günlüğü adlı denemeleri yayınlandı. Bu ana kadar başından üç evlilik geçti. İkinci evliliğini ünlü yönetmen Atıf Yılmaz ile yaptı.
 

Şule Yüksel Şenler (29 Mayıs 1938; Kayseri- 28 Ağustos 2019; İstanbul)
Ailesi aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. Bu, onun ileride kendi başörtüsü modelini oluşturmasına yol açtı. 21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965'te tesettüre girdi. Yeni İstiklal gazetesindeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı. Anadoluyu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır.
Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü şulebaşı olarak anılmaya başlandı. Cevdet Sunay'a yazdığı bir mektup yüzünden cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı, sekiz ay cezaevinde kaldı.
Hür Söz, Yeni İstiklal, Babıalide Sabah gazetelerinde kadın sayfası yaptı. Bugün gazetesinde 1967-71'de köşe yazarı idi. Seher Vakti dergisinin başyazarı oldu.
1971'de hapis yattı. 1980'den sonra Zaman ve Millî Gazete'de yazdı.
Huzur Sokağı adlı romanı filme alındı. Yücel Çakmaklı'nın yönettiği Birleşen Yollar adlı filmin baş rollerinde İzzet Günay ve Türkân Şoray oynadı.

Alev Alatlı (1944, İzmir)
Liseyi babası Ertuğrul Alatlı'nın askeri ataşe olarak görev yaptığı Tokyo’da okudu. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) aldı.

Bilâhare felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora programına New Hampshire'daki Dartmouth College’de başladı. İlahiyat konusunda ve düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaştı fakat doktora derecesini alamadan 1974’te Türkiye’ye döndü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalıştı.
California Üniversitesi ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü. Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini çıkaran Alatlı, daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev aldı.
Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılmıştır.[2] Aydınlanma Değil, Merhamet! adlı romanıyla ise 2006 yılında Moskova'da "Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü"nü kazanmıştır.

Nazan Bekiroğlu (d. 3 Mayıs 1957)
1997 yılından beri hikâye, deneme, roman ve incelemelerini yayımlamaktadır. 2006 yılında Cam Irmağı, Taş Gemi adlı hikâyesiyle Türk Yazarlar Birliği hikâye ödülü'nü almıştır.
İlk ve orta tahsilini Trabzon'da yaptıktan sonra Erzurum'a giderek Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi (1979). Öğrencilik yıllarında halk edebiyatı ve Orta Asya estetiğinin peşinde idi. Bunu bir ölçüde ilk hikâyelerine de yansıttı. (Hava Hanım Öldü). Gerek sanatkâr, gerekse akademik kişiliğinin gelişmesinde hocası Orhan Okay'dan teşvik ve destek gördü.

Dört yıl lise öğretmenliği yaptıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak girdi (1985). Orhan Okay yönetiminde sürdürdüğü Halide Edib Adıvar'ın Romanlarının Teknik Açıdan Tahlili konulu doktorasını 1987 yılında tamamladı. Aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Şair Nigâr Hanım konulu çalışmasıyla doçent oldu (1995).

İlk kitabı olan Nun Masalları'nı 1997 yılında yayımladı. 1998'den itibaren Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde açılan Türkçe eğitimi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Nazan Bekiroğlu, 4 Mayıs 2001'de profesör olmuştur. Çeşitli dergilerde çok sayıda bilimsel makale, deneme ve öyküsü yayımlanmıştır. İki çocuk annesidir.

Cihan Aktaş (d. 1960, Refahiye)
Beşikdüzü Öğretmen Lisesi’ni (1978) ve İstanbul DGSA Mimarlık Fakültesi’ni (1982) bitirdi. Mimar, basın danışmanı ve gazeteci olarak çalıştı. Yeni Devir’ 26 Haziran 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. de, Yeni Şafak'da ve Taraf gazetesinde köşe yazıları yazdı. 1995’te TYB (Türkiye Yazarlar Birliği), 1997’de Gençlik Dergisi tarafından ‘Yılın Hikâyecisi’, 2002’de TYB tarafından yılın romancısı olarak ödüllendirildi.

Halihazırda Gerçek Hayat dergisinde köşe yazıları yazıyor. Hayal Perdesi e-dergisinde sinema yazıları, Son Peygamber 29 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sitesi'nde ise Asr-ı Saadet etrafında makaleleri yayınlanıyor.[10] Eyüp Film Akademisi'nde sinema kültürü dersleri veriyor. Şubat 2008'den Aralık 2016'ya kadar Dünya Bülteni sitesinde yazdı.
2009-2012 yılları arasında Tahran’da Allameh Tabataba'i Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde hocalık yapan Aktaş, halihazırda İstanbulda yaşıyor, evli ve iki çocuk annesi.

Sibel Eraslan (d. 1967, İstanbul)
1967’de İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğdu. Üsküdar Kız Lisesi’ni (1985), İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi (1989).

İnsan hakları, kadınların eğitimi, istihdamı ve haklarıyla ilgili inisiyatiflerde görev aldı.
Teklif ve İmza dergilerinde yazdı. Bir dönem Vakit gazetesinde de köşe yazıları yazan yazar, 18 Şubat 2011 tarihinden itibaren Star Gazetesi'nde yazmaya başlamıştır. Öyküleri Dergah, Mostar, Hece ve İtibar dergilerinde yer aldı. İtibar dergisi danışma kurulu üyesidir.

Yıldız Ramazanoğlu (3 Mart 1958)
Ankara doğumlu. Tam adı Hacer Yıldız Ramazanoğlu (Kavuncu). Ankara Kız Lisesi, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Öğrencilik döneminde bir grup ar-kadaşıyla Aylık Ana ve Gergef dergilerini çıkardı. Hasret ve Genç Arkadaş dergilerinde yazdı. Ülkücü Gençlik Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Lise ve üniversite öğrenciliği yıllarında eskrim sporuyla ilgilendi, tiyatro oyunculuğu yaptı. 1990’da İstanbul’a yerleşerek eczane işletti. Mazlum-Der’in kurucuları arasında yer aldı ve yönetimde görev üstlendi.

Deneme ve hikâyeleri İzlenim, Dergâh, Haksöz, Gerçek Hayat, Kırklar, Tarih ve Toplum, Kökler vb. birçok dergide ve Yeni Şafak gazetesinde yayımlandı.
Türkiye’de ve yurtdışında kadın zirvelerine katıldı. İzlenimlerinin bir bölümünü Bir Dünyanın Kadınları (1998) adlı kitabında topladı. 2000 ve 2005 yıllarında New York’ta toplanan Dünya Kadın Konferansı’nda BM delegesi olarak Türkiye’yi temsil etti. Derin Siyah adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği 2002 yılı Hikâye Ödülünü kazandı.

Emine Şenlikoğlu Özkan (d. 27 Mayıs 1953, Giresun)
Emine Şenlikoğlu, 1953 yılında doğduğu Giresun-Dereli-Anbaralan köyünden çok küçük yaşta iken Adapazarı'na, oradan da ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti ve gençlik yıllarında araştırmacılığa başladı. Öncelikle Hristiyanlık dini ve İncil üzerine araştırmalarda bulundu. Sonraki yıllarda yoğunlukla İslam dini üzerine araştırmalar yapmaya başladı. İslamî temel ilimlerden olan fıkıh ve akait üzerine çalışmalar yaptı. 1984 yılında yazdığı ilk kitabından (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar) dolayı yargılandı. 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İlâhiyatçı, gazeteci yazar Recep Özkan ile evli, iki çocuk annesidir.

Fatma Karabıyık Barbarosoğlu (d. 1962, Afyon)
Sosyoloji doktoru, hikâyeci, roman yazarı. Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazıları yazmaktadır.

Ortaöğrenimine, son yıla kadar, İstanbul'da devam etti, daha sonra 1980 yılında Afyon Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nden 1984 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini, aynı bölümde "Türk-İslam Felsefesinde Tasavvufî Eğitimin Değerlendirilmesi" başlıklı bir tez hazırlayarak 1987 yılında tamamladı. İ.Ü. İktisat Fakültesi Sosyal Yapı-Sosyal Değişme Anabilim Dalı'nda "Modernleşme Sürecinde Moda-Zihniyet İlişkisi" başlıklı teziyle sosyoloji doktoru oldu. Söz konusu tezi, "Moda ve Zihniyet" adı ile İz Yayıncılık tarafından 1995 yılında yayınlanmıştır. "Gün Akşamsızdır" adlı hikâye kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2000 yılının en iyi hikâyecisi seçilmiştir.[1]
2010 senesinden itibaren, "Karabıyık" soyadını kullanmayı bırakmıştır.

Akademik çalışmalarının yanı sıra edebiyat ile de meşgul olmuştur, roman, hikâye ve deneme türünde birçok kitap kaleme almıştır.

Ayşe Böhürler (1963 Ürgüp doğumlu)
Orta öğrenimini Erenköy Kız Lisesinde tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve girişimlerinde aktif roller aldı.Yazı ve araştırmaları gazete ve dergilerde yayınlandı.

1992-1995 tarihleri arasında İzlenim dergisinde, daha sonra da Aksiyon dergisinde 'Aile ve Eğitim' bölümü editörlüğü görevini yürüttü. Kadın, Çocuk, Eğitim, Belgesel ve Tartışma Programlarının yapım-yönetiminde yer aldı. Hazırladığı ve sunduğu programlar pek çok ödül aldı. Halen Kanal 7'de Eğitim Kültür programları yönetmeni olarak görev yapıyor. Haftalık olarak yayınlanan bir tartışma programı hazırlayıp sunuyor.

2005-2008 yılları arasında Duvarların Arkasında ismi ile bir belgesel serisi hazırladı. 2009-2011 yılları arasında “Biz İngiliz Müslüman Kadınlar”, “Hayme Ana”, “Orhun Yazıtlarından Nobel’e”, “Kitaba Adanmış Bir Ömür/Ali Emiri Efendi” yapımcılığını yaptığı belgesel projeleri arasında yer aldı. 2007’den itibaren bağımsız yapımcı olarak kendi şirketinde belgesel ve program yapımcılığına devam ediyor.

Nazife Şişman (1963, Bolu doğumlu)
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü (1984) mezunu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde “Birleşmiş Milletler Kadın Politikası: Dördüncü Dünya Kadın Konferansı Çerçevesinde Bir Değerlendirme” adlı tezi ile (1997) tamamladı.
Martin Lings’in Hz. Muhammed’in Hayatı ve Nasr’ın İslâm Kozmoloji Öğretilerine Giriş adlı eserlerini Türkçeye kazandırdı. Mevdudi’nin Tefhimü’l Kur’an adlı tefsirinin tercüme kurulunda yer aldı. Yazıları İzlenim dergisi ve Yeni Şafak gazetesinde yayımlandı.

Leyla İpekçi (d. 13 Ekim 1966, İstanbul)
Abdi İpekçi'nin yeğeni olan Leyla İpekçi, Saint Michel Fransız Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü tamamlamıştır. 1999 haziran ayında yönetmen Semih Kaplanoğlu ile evlenmiştir.

1985-86'da Kadınca (Gelişim yayınları), 1988'de Dönemli Yayıncılık, 1989-90'da Adam (Güneş Yayınları) aylık dergilerinde, 1991'de Aktüel, 1992'de Tempo haftalık dergilerinde muhabirlik yapmıştır. 1993'te Rapsodi dergisinde yazı işleri müdürlüğü, 1994-95'te Aktüel dergisinde editörlük ve 1995'te Esqurie dergisinde genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulunmuştur.

1995'te Yeni Yüzyıl, 1996'da Hürriyet gazetelerinde pazar söyleşileri yapmıştır. Yazı işleri müdürlüğü yaptığı Gazetepazar'da yazılar da yayımlamıştır. 2006 yılı başlarına kadar Radikal gazetesi için yazılar kaleme alan İpekçi,[4] daha sonra 2,5 yıl kadar Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmış, ardından Haziran 2008'de Taraf gazetesine transfer olmuştur.[5][6] Taraf'ta 3 yıl kadar Saatler adlı köşesinde yazılarını sürdüren yazar, Temmuz 2011'den itibaren köşe yazılarını tekrar Zaman gazetesi için kaleme almaya başlamıştır.[7][8] 2013 yılının sonunda Zaman gazetesinden ayrıldıktan sonra Yeni Şafak'ta köşe yazarlığına devam etmektedir.

Hidayet Şefkatli Tuksal (d. 1963, Ankara)
22 Temmuz 2016'dan beri Serbestiyet'te yazmaktadır. İlk ve orta öğrenimini, çeşitli okullarda tamamladıktan sonra, 1980-1985 yılları arasında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü. 1998 yılında Hadis Anabilim Dalında "Kadın Aleyhtarı Rivayetler Üzerinde Ataerkil Geleneğin Tesirleri" konulu teziyle doktorasını verdi. 1994 yılından beri Başkent Kadın Platformu'nun aktif üyesidir. Halen İslam ve kadın sorunları üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Ayfer Tunç (1964, Adapazarı)
Öykü, roman ve senaryo yazarı. 1964, Adapazarı doğumlu. İstanbul Erenköy Kız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 1989 yılında gazeteciliğe başlayarak, Sokak dergisi ile Güneş ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde çalıştı.
Çalışmalarını çeşitli yayınevlerinde editörlük yaparak sürdürdü. 1990’lı yıllardan itibaren sinema filmi ve dizi film senaryoları da yazdı. Edebiyat üzerine ilk yazısını Edebiyat 81 dergisinde (1983), diğer ürünlerini de aynı yıldan itibaren kitap-lık, Hayalet Gemi, Öküz vb. dergilerde yayımladı.
Saklı adlı öyküsüyle 1989 yılı Yunus Nadi Öykü Armağanında Birincilik Ödülünü kazandı.

Nihan Kaya (d. 1 Ağustos 1979)
Roman, öykü, inceleme-araştırma ve kuram kitapları yazarı.
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunudur. Essex Üniversitesi bünyesindeki Psikanalitik Çalışmalar Merkezi’nde (Centre for Psychoanalytic Studies) yüksek lisans yaptıktan sonra, King's College London'da doktora eğitimi aldı. MEF Üniversitesi Psikoloji bölümünde ders vermektedir.
İlk romanı Gizli Özne 2003 yılında yayınlandı. İkinci kitabı Çatı Katı Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü'nü aldı.

Kaynak: Dünya Bizim Kültür Portalı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.