Bugün Filistin Kurtuluş Örgütü kuruldu (2Haziran1964)

Bugün Filistin Kurtuluş Örgütü kuruldu (2Haziran1964)

Tarihte bugün birçok etkili olay zuhur etmiş olsa da, bunların arasında en önemli olanı; Filistin Kurtuluş Örgütünün Kudüs’te kurulması

Tarihte bugün birçok etkili olay zuhur etmiş olsa da, bunların arasında en önemli olanı; Filistin Kurtuluş Örgütünün Kudüs’te kurulması.
Sırayla diğerleri de şöyle; Gedik Ahmet Paşa’nın Kırım’da Kefe limanını ele geçirmesi, Kraliçe II. Eizabeth’in Taç giymesi, Bulgaristan’ın Türkleri sınır dışı etmeye başlaması var…

Filistin Kurtuluş Örgütü Kudüs’te Kuruldu (1964)

Örgütün kuruluşunda Filistinlilerden çok Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdünnasır’ın çabaları etkin olmuştur. Kudüs’te toplanan Filistin Ulusal Konseyi 2 Haziran 1964 tarihinde Filistin Kurtuluş Örgütünü kurdu. Bu örgütün amacı demokratik, laik ve ulusal bir Filistin Devleti kurmaktı. Yaser Arafat dört yıl sonra bu örgütün başına geçti.

Gedik Ahmet Paşa Kırım’da Kefe Limanını Ele Geçirdi (1475)

Fatih Sultan Mehmet Karadeniz’i bir Türk gölü haline getirmek istiyordu. Bu amaçla Karadeniz’in Anadolu kıyılarını tamamen kontrol altına almıştı. Cenevizlilerden Amasra, İsfendiyar oğullarından Sinop ve Trabzon Rum İmparatorluğundan Trabzon alınmıştı. Cenevizlilerin Kırım’da karışıklık çıkarmaları üzerine duruma Fatih müdahale etti. Kaptan-ı Derya Gedik Ahmet Paşa komutasında büyük bir donanma Kırım’a gönderildi. Osmanlı donanması 1 Haziran 1475 tarihlerinde Kırım önlerine demirledi ve ertesi gün yani 2 Haziran 1475 tarihinde Kefe limanı teslim alındı.

Kraliçe II. Eizabeth Taç Giydi (1953)

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth 2 Haziran 1953 tarihinde Londra’da ki ünlü Westminster Katedralinde düzenlenen tören ile taç giydi. Taç giyme törenine Türkiye adına Başbakan Adnan Menderes ve beraberinde ki heyet katıldı.

Bulgaristan Türkleri Sınır dışı Etmeye Başladı (1989)

Bulgaristan ülkede bulunan Müslüman Türkleri asimile etmek ve yok etmek için çalışmalarını hızlandırdı. Todor Jivkov yönetiminde ki Bulgar Hükümeti ülkede bulunan Türklerden 320 bin kişinin sınır dışı edilmesi kararını 2 Haziran 1989 tarihinden itibaren hayata geçirmeye başladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.