Yavuz: “İnsan Temelli Yaklaşımla Herkesin Başkanı Olacağız”

Yavuz: “İnsan Temelli Yaklaşımla Herkesin Başkanı Olacağız”

Hüda Par Kahta Belediye Başkan Adayı Adem Yavuz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnsan temelli yaklaşımla herkesin başkanı olacağını vurgulayan Belediye Başkan Adayı Adem Yavuz, inanç, insan, adalet ve hizmet esaslarına dayalı güçlü bir teşkilatlanma, sağlam donanımlı hiyerarşik yapı, şeffaf ve profesyonel bir kurumsallaşma modelini icra edeceklerini söyledi.

HÜDAPAR BELEDİYECİLİĞİ

Başkan Adayı Adem Yavuz, “Hüdapar, kurulduğu günden bu yana memleketin ve toplumun menfaati ve maslahatını kendi parti menfaatlerinden üstün tutan ve gerektiğinde siyasi risk olarak hareket tarzı belirleyen bir anlayışa sahiptir. Bu da onun toplum sevdalısı, memleket sevdalısı olduğunun kanıtıdır.

Hüda Par belediyeciliği, inanç, insan, adalet ve hizmet esaslarına dayalı güçlü bir teşkilatlanma, sağlam donanımlı hiyerarşik yapı, şeffaf ve profesyonel bir kurumsallaşma modelini icra edecektir.

İnanç ve istekli oluş ile başaracağız. İnanmadığım, kani olmadığının başarısı olmaz. İnanmak başarının yarısıdır. İnanırsan insanları ikna edersin. Ekiplerinde istek oluşturabilirsin. Köhnemiş, klasik, öğrenilmiş çaresizlik ve hantal belediyecilik anlayışını, ‘aman rahatım bozulmasın’, ‘bu gün git yarın gel’, ‘senin işin olmaz’ bahanelerine sığınılan ve sorunlara çözüm yerine, havale den ve şikayet eden sorunlu zihniyeti değiştirmek ve dönüştürmek öncelikle inanmaktan geçer.  İnanç ve kararlılık çözüme ve hizmete istekli oluş tutum ve davranışlarını kazandırır.

İNSAN TEMELLİ YAKLAŞIMLA HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIZ

Siyasetimizin merkezine insanı yerleştirmişiz. Dini, mezhebi, inancı, meşrebine bakılmaksızın herkesle ve herkesim ile ilkelerimiz doğrultusunda hareket edeceğiz. Ötekileştirmeden, hor görmeden, hakaret etmeden, alay etmeden, Hakk’ın verdiği değeri insanlardan esirgeme lüksümüz yoktur. Bizim anlayışımıza göre hedefimizde ve mücadelemizde günahkar, suçlu, kusurlu yoktur. Hedefimizde günah, suç, kusur vardır. Bunları düzeltmek ve bertaraf etmekle mücadele edeceğiz. Tüm aday adayları, adayları medeni cesaretlerinden dolayı, vakit ve nakit ayırarak, ailesinden eş dost ve arkadaşlarından feragat etmelerinden dolayı saygın buluyoruz ve değer veriyoruz. Vakitlerimizi tırpanlayarak değil, kendimizi ve projelerimizi ön plana çıkararak siyaset yapmak istiyoruz. Küfretmeden, hakaret etmeden aşağılamadan, karalamadan temiz bir siyaset yürüteceğiz.

Biz kaynağı kurumayan bir akarsuyuz. Gah az akabilir, gah coşkun akabiliriz. Mevsime ve iklime göre değişkenlik arz etse de akarımız sürekli olur. Akağımızda yolumuza devam ederken besleneceğiz. Gözelerden, kaynaklardan, menbaalardan, pınarlardan, kar sularından tertemiz, berrak, irili ufaklı su akarlarını da bünyemize alarak coşkun akan nehirler misali, çağlayanlar misali ufukların ötesine el birliği ile akacağız.

ADALETİ VE LİYAKATİ ESAS ALACAĞIZ

Hizmet odaklı, hizmete istekli bir anlayış oluşturacağız. Hizmetin önünün açılabilmesi için Belediyecilikte bir Paradigma değişikliği, zihniyet değişimi gerçekleştireceğiz. Huzurlu, güvenli sokaklar kaldırımlar, parklar, sosyal tesisler, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerle marka şehir idealimizi gerçekleştireceğiz.

ŞEHİRLER İNSANI TERBİYE EDER

Şehir insanı terbiye eder düsturunca hareket ederek, gelenek ve göreneklerimizi değerlerimizi mukaddesatımızın rengini şehrimize yansıtacağız. Basın yoluyla, STK ve Kurumların işbirliğiyle kurumlar arası küskünleri kaldırarak kolektif bir anlayışı hakim kılacağız.

Eğitim her yaşta gereklidir. Toplumların değişim, dönüşümü gibi belediyenin de değişim ve dönüşümünü hizmet içi eğitimlerle destekleyerek belediyenin tüm birimlerini modern belediyecilik anlayışıyla donatacağız. Başkanından, temizlik görevlisine kadar tüm belediye çalışanlarını eğitime tabi tutacağız.

Denetim birimini oluşturup etkin hale getirerek, kurumsal disiplini tesis edeceğiz.

ÖDÜL VE CEZA SİSTEMİNİ AKTİF HALE GETİRECEĞİZ

Belediyeye erişilebilirliği belirgin hale getireceğiz. Ben herkese ulaşamaya bilirim anacak herkes bana ulaşabilir. Kitle iletişim araçları ile belediyeye erişilebilirliği kolaylaştıracağız. İsrafın her türlüsüne son vereceğiz fuzuli ve yersiz harcamaları derhal keseceğiz, hizmet, proje ve ikramlarda tasarrufu dikkate alacağız.

Son olarak diyoruz ki güvenli ve huzurlu şehirler bizimle mümkün. Bizim yolculuğumuz, bizim hikayemiz hakikat arayışından başka bir şey değildir. İnsanların vicdanlarına sesleniyoruz. Daha doğrusu daha iyisi varsa tercihlerinize saygı duyuyoruz. Yoktur diyor iseniz amasız, fakatsız vicdanlarınıza sesleniyoruz. Allah en büyük velidir. Biz ona sığınıyoruz. Vicdanlarınızın ondan başkasını kabul etmeyeceğini biliyoruz. Kimseyi tenkit etmeden sadece kendimizi ve niyetimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu şehirde beraber yaşıyoruz, Seçimlerden sonra da beraber olacağız. Utanacağımız, başımızı öne eğdirecek söylem ve eylemlerde Allah’a sığınıyoruz.  Tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Kendimi tanıtmam gerekirse;

Kahtalıyım, baba tarafından Narincesiyim, anne tarafından Kanboğazı köyündenim ve 44 yaşındayım. Dört dörtlük bir yönetim ve hizmet anlayışını belediyeye hakim kılacağız inşallah. Eğitimciyim, yaklaşık 20 yıldır eğitimin farklı noktalarında görev aldım. Devlette ücretli öğretmenlik, kadrolu öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı ve Okul Müdürlüğü görevini yürüttüm. Sivil olarak da STK’larda gönüllü eğitim görevlisi olarak çeşitli faaliyetlerde bulundum. İdeal Eğitim Vakfı İl Temsilciliği ile Kahta Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu ilçe Sekreterliği görevini yürüttüm. 1 Aralık 2023 İtibariyle Okul Müdürlüğü ve STK görevlerimden 31 Mart 2024 Mahalli idari Seçimlerinde belediye başkanlığı adaylığı için ayrıldım. 10 Ocak 2024 tarihinde Hüdapar Genel Merkezinin tensipleriyle Şanlıurfa’da yapılan aday tanıtım toplantısında Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından ilan edilerek, Hür Dava partisinden Kahta belediye başkan adayı olarak görevlendirildim. Belediye başkanlığına talibim. Kahtalı kardeşlerim beni destekler ve uygun görürlerse Hüda Par Belediyeciliğini ve marka şehir ideallerimizi gerçekleştirme fırsatı bulacağız.” Şeklinde konuştu

Haber: Hüseyin Türkoğlu

2.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum