Türkiye Yüzyılında Kürtler

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde "Türkiye Yüzyılında Kürtler" konferansı düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkanı Mehmet Metiner, konsoloslukların kapatılmasının Türkiye’nin iç siyasetine yönelik çok tehlikeli bir hamle olduğunu söyledi. Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkanı Metiner konuşmasında, ne Amerika’nın ne de Kandil’in Kürtleri olmadığını belirterek Kürtlük hassasiyeti olan hiç bir Kürdün, Erdoğan'a düşman olamayacağını vurguladı.

“KONSOLOSLUKLARIN KAPANMASININ ARKASINDA AMERİKA VAR”

Türkiye’nin felaketin eşiğine götürülmek istendiğine dikkat çeken Metiner, “Türkiye felaketin eşiğine götürülmek isteniyor. Biden, ne pahasına olursa olsun Erdoğan’ı devireceğim dedi. Seçim kararı alındı tekrar birileri düğmeye bastı. Ne oldu bu başkonsolosluklara? Ne oldu anlamıyorum yani, Konsolosluklar bir bir kapanmaya başlandı. Çünkü arkasında Amerika var. Türkiye'nin içini karıştırmaya çalışıyorlar. Arkasında Amerika'nın olduğu bir proje var. Buna dikkat edin. Bu iç siyasete yönelik çok tehlikeli bir hamle. Ve arkasında Amerika var. Çok net bu. 15 Temmuz'da başaramadıklarını şimdi sandıkta başarmaya çalışacaklar. Siz buna izin verecek misiniz?

“ALTILI MASANIN ORTAK MUTABAKAT METNİNDE KÜRT KELİMESİNE YER VERMEYE CESARET EDİLMEDİ”

Altılı masadakilerin dahi ortak politikalar mutabakat metninde Kürt kelimesine dahi yer vermeye cesaret edemediği bir dönemde yıl 2023. Ama Recep Tayyip Erdoğan Kürt kelimesini söylerken insanların sağına soluna baktığı bir dönemde, 'Diyarbakır meydanında Kürt halkı vardı. Kürt meselesi diye bir mesele vardır. Bu mesele benim meselemdir ve çözeceğim' dedi. Çözdü mü, çözdü. Diyarbakır meydanında Mesut Barzani ile Şivan Perver’i Megri türküsüyle kol kola giydiren bir lidere eğer Kürtler ihanet edeceklerse sırtını döneceklerse, biz o Kürtlere Kürt gözüyle bakmayız. Kürtlük hassasiyeti olan hiç bir Kürt, Erdoğan düşman olamaz. Erdoğan düşmanlığı yapan hiçbir Kürdün de kürtlük hassasiyetine sahip olduğuna inanmıyoruz.

“BİZ NE AMERİKA'NIN NE DE KANDİL’İN KÜRTLERİ DEĞİLİZ”

Biz Amerika'nın Kürtleri değiliz. Biz Kandil’in Kürtleri değiliz. Biz Türkiye'nin Kürtleriyiz. Kürtleri kandırmak için laflar edeceksin ama o mutabakat metninin hiçbir yerine Kürt kelimesini iliştirmeyeceksin. Senin o maskeli yüzünü paramparça etmezsek namerdiz. Avrupa bize aferin diyecekmiş. Başımız göğe erecek. Sen Avrupa’dan aferin almak içi siyaset yapıyorsan yazıklar olsun.

“BU MİLLET 14 MAYIS'TA SENİ SANDIĞA GÖMEREK AFERİN DİYECEK O ZAMAN GÖRÜRSÜN”

Bu millet sana kırmızı kartı 14 Mayıs'ta gösterecek. Seni sandığa gömecek. Sen aferini o zaman görürsün. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden daha seçilmeden önce, çok açık ve pervasız bir biçimde küstah bir dille, ben başkan seçilirsem ne pahasına olursa olsun Erdoğan'ı al aşağı edeceğim. Erdoğan'a karşı olan bütün muhalif unsurları da siyasi partilerden tutun da STK'lara varıncaya kadar bir tek cephede toplayacağım. Yani o yuvarlak masada toplayacağım dedi. Toplandı mı, masanın içinde içimizden devşirdikleri de var mı, Avrupa'dan aferin almak için hizaya giren insanları gördükçe insan utanıyor ya" dedi.

Haber: Hüseyin Türkoğlu – Bilgen Duran

mehmet-metiner.jpeg

mehmet-metiner.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.