Stonhenge'nin Taşları Anadoluyu Anlatıyor

Samsat Belören, Kahta Çayı Konyonu, Çok Katlı Mağara Yerleşimi, Göbeklitepe ve Stonehenge üzerine araştırmalarına devem eden Prof. Dr. Kemal Duruhan, Stonehenge'nin Stonhenge'nin kök ve koordinatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Kemal Duruhan, “İnsanlar tarafından kazınılan taşlar, tarihi kaydeden, not eden defterler konumundadırlar. Defter söz konusu olduğunda da üzerinde ne yazıldığına ve bu yazılanların çizilenlerin neyi anlattığına bakılır.

Stonehenge'de defterin her bir şeyine bakıp, içinde ne yazılıp çizildiğine bakmamışlar. Bu durumu Arkeolojinin neresine koyacağız bilemiyorum.

Neyse herhalde felsefeci olmamızdan kaynaklı yazı (kazınılan anlamında) ve çizilere de biz baktık. Gördüklerimiz yeni ve keşif cinsinden. Arkeoloji ve Tarih literatürüne bizimle girecek.

Samsat Belören, Kahta Çayı Konyonu Çok katlı Mağara Yerleşimi, Göbeklitepe ve Stonehenge üzerine araştırmalarımız devam ediyor. Ettikçe de harita ve yolların Adıyaman'a çıktığını görüyoruz. Tek cümleyle Adıyaman Tarihin merkez konumuna yavaş yavaş seyrediyor.” Dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum