SMA Hastası Minik Sena’nın Tekerlekli Sandalye Sevinci

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ana sınıfına yeni başlayan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası Sena Muhammed (5), tekerlekli sandalyesi sayesinde artık okuluna rahat bir şekilde gidip gelebilecek.

Kahta Fatma-Mehmet Altıntaş Anaokulu’na yeni başlayan Sena Muhammed, ilk günden öğretmeni Derya Şengül’ün dikkatini çekti. Sınıf Öğretmeni Derya Şengül, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan öğrencisinin derslere aktif bir şekilde yardım almadan katılabilmesi için tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu okul idaresine bildirdi. Kahta Fatma-Mehmet Altıntaş Anaokulu Müdürü Mehmet Karadağ ise, Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ile iletişime geçerek konu hakkında kendilerinden yardım istedi. Başkan Serkan Aslan ise kendilerine yardımcı olacaklarını ve en kısa sürede minik öğrenciye tekerlekli sandalye hediye edeceklerini söyledi.

Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan, beraberinde eşi Özlem Aslan ile birlikte minik öğrenci Sena Muhammed’i sınıfında ziyaret ederek, kendisine tekerlekli sandalyesini hediye edip mutluluğuna ortak oldular.

Öğrencileri Sena Muhammed’in Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olduğunu ifade eden Kahta Fatma-Mehmet Altıntaş Anaokulu Müdürü Mehmet Karadağ, yaptığı açıklamada; “Öğretmenimiz Sena’nın sınıf içi ve dışındaki etkinliklere katılım sağlayabilmesi için tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu bizlere iletti. Biz de düşündük, taşındık ne yapabiliriz diye. Daha sonra Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ile irtibata geçtik. Kendisine öğrencimizin durumu hakkında bilgi vererek bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız olduğunu belirttik. Kendileri de bizleri kırmayarak yardımcı olacaklarını ifade etti ve iki gün içerisinde sandalyemizi getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 18 yıldır Kahta’da engelli vatandaşlara hizmet etmeye çalıştıklarını ifade eden Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan ise, “Kahta Fatma-Mehmet Altıntaş Anaokulu Müdürü Mehmet Karadağ bizleri arayarak SMA hastası bir öğrencileri için tekerlekli sandalye ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. Bizler de hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle bugün minik öğrencimize bir adet tekerlekli sandalye hediye ettik. Umarım bundan sonra sandalye sayesinde hayatı daha da kolaylaşır. Her zaman engelli kardeşlerimin yanında oluğumu tekrar belirtmek isterim. Bu konuda bizlere maddi ve manevi destek veren hayırsever iş adamlarımıza da sizlerin aracılığıyla çok teşekkür ediyorum. Kahta Bedensel Engelliler Derneği olarak her zaman her yerde bu güzel kardeşlerime yardım etmeye devam edeceğiz. Allah tüm hastalarımıza acil şifalar verdin” dedi.

Tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Sena Muhammed ise herkese teşekkür etti.

whatsapp-image-2023-09-13-at-17-05-19.jpeg

whatsapp-image-2023-09-13-at-17-05-20-2.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.