Kahta Devlet Hastanesi’nde Walant Tekniğiyle Bir İlk Yaşandı

Adıyaman’ın Kahta Devlet Hastanesi’nde ameliyat sırasında narkoz kullanılması durumunda hayati riskler ortaya çıkabilecek bir hastaya Walant Tekniği kullanılarak narkozsuz bir şekilde başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi.

86 yaşındaki H.T., ayak bileğindeki kırıklar nedeniyle Kahta Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Ameliyat sırasında narkoz kullanılması durumunda hayati riskler ortaya çıkabileceğinden, hastaya narkozsuz bir ameliyat önerildi. H.T., Ortopedi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Cebe tarafından, Kahta’da ilk kez Walant Tekniği kullanılarak narkozsuz bir şekilde başarılı bir ameliyat geçirdi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Fedli Emre Kılıç, “Bu teknik sayesinde bundan böyle benzer durumdaki hastalarımız güvenle ve narkozsuz bir şekilde hastanemizde ameliyat edilebiliriz. Bu uygulama sayesinde hastalarımızın diğer çevre illerine gitmelerine de gerek kalmıyor. Ayrıca ilçemizdeki sağlık hizmetlerinin aksamaması adına yoğun çabalarından dolayı Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan’a hastane yönetimi olarak teşekkür ediyoruz.” dedi

Haber: Hüseyin Türkoğlu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAHTA Haberleri

Güzel, Adaylığını Açıkladı
Milletvekili Şan, Öğrencileri Ankara’ya Davet Etti
Kahta’nın En Büyük Projesi’nin Temeli Atıldı
Kahta Belediyesi’nden Öğrencilere Destek
Başkan Hallaç, Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması Konulu İlk Derse Katıldı