Diyarbakır'da sektörün büyümesi, sürdürülebilirliğin ve katma değerin artması amacıyla "Tarım Konseyi" kuruldu.
Merkez Yenişehir ilçesi Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kayahan'ın katılımıyla, tarımla ilgili sivil toplum örgütü ve özel sektör temsilcileri Diyarbakır'da "Tarım Konseyi'ni kurdu.
Basın açıklamasında bulunan Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Engin Yeşil, GAP sulama yatırımlarının tamamlanmasıyla üretimin 3 kat artırılacağını, Diyarbakır'da devam eden Silvan Projesi ile 2 milyon 350 bin dönüm, Dicle Kral Kızı Sulama Projesi'nin tamamlanmasıyla da 1 milyon 150 bin dönüm alanın sulu tarıma geçeceğini söyledi.
Diyarbakır'ın tarih boyunca tarım alanında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yeşil, "Diyarbakır'da tarımsal üretim 3 kat artacak. Diyarbakır tarih boyunca tarımda önemli bir yere sahip olmuştur. En eski köy yerleşmelerinden biri olan Ergani yakınlarındaki Çayönü Tepesi, günümüzden 10 bin yıl önceye kadar gitmektedir. Günümüzde de tarıma dayalı kalkınma projesi olan GAP Projesi'nde, Diyarbakır yüzde 25 sulanabilir alan ve sulama hedefleri açısından en büyük paya sahip illerden bir tanesidir" dedi.
Yeşil, konseyin kurulma nedenlerini de sıralayarak Diyarbakır'da tarım sektörüne gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi.
Konseyin icra kurulu; Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Veteriner Hekimleri Odası Diyarbakır Şubesi, SS Lice Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bismil Pamuk Üreticileri Birliği, Damızlık Manda-Süt ve Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği ve tohum üreticileri temsilcilerinden oluşuyor.