Deprem Bölgesi Malatya’da Doğal Ve Kültürel Varlıklar İhya Ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, diğer taraftan ise tarihi, doğal...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, diğer taraftan ise tarihi, doğal ve kültürel çevrenin korunması noktasında da çalışmalar yapılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da kentin yeniden inşası ve ihyası için yapılan çalışmalar bütüncül bir şekilde sürdürülüyor. Bu çerçevede ağır hasarlı yapıların yıkımlarının sürdüğü kentte tarihi, doğal ve kültürel çevrenin korunması noktasında da çalışmalar yapılıyor.

Bunlardan biri olan Battalgazi ilçesinde bir süre önce başlatılan Eskimalatya Meydanı çalışmalarında sona gelinirken, bölgedeki tarihi dokuyla bütünleşen meydanın ilçeye önemli ölçekte katma değer sağlaması bekleniyor.

Kentteki en fazla tescilli kültür varlığına sahip ilçelerden biri olan Battalgazi'de ilçe belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalardan memnun olduklarını aktaran, Meydanbaşı Mahalle Muhtarı Ramazan Şener, Eskimalatya Meydanı'nın yapılan çalışmaların ardından ilçeye yakışır bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Bir diğer Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın ise 14 dönümlük bir alan da sürdürülen çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, çalışmaların Tarihi Kentler Birliği tarafından da ödüle layık görüldüğünü kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de Eskimalatya'nın kentin en eski ve köklü yerleşim yerleri olduğuna vurgu yaparak, "Eskimalatya'mız kervansarayları, camileri, kümbet ve surlarıyla beraber bir açık hava müzesi halinde. Biz bu müzeyi vatandaşın çok daha fazla istifade edebilmesi adına iyi bir şekilde dizayn etmek için çalışma başlattık. Bulunduğumuz bölgede belediyemize ait iki binadan birini önce diğerini ise daha sonra yıktık. Bölgenin sit alanı olması ve meydana sıkışan esnafın tahliyesi konuları nedeniyle süreç biraz uzadı. Şükürler olsun bu süreçleri atlatmış olduk ve buradaki tarihi eserlerle bir bütünlük sağlayacak bir çarşı kurmuş olduk" dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin bölgede çok daha fazla zaman geçireceğini kaydeden Güder, meydanın bölgedeki ticari hayatın canlanmasına da katkı sunacağına inandıklarını söyledi.

Güder, çalışmalarının Tarihi Kentler Birliği tarafında ödüllendirildiğini ifade ederek, hedeflerinin Eskimalatya'yı daha da geliştirerek genişletmek olduğunu kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Malatya Haberleri

Maginder’de Salih Karademir Güven Tazeledi
Yeni Malatyaspor - İstanbulspor Maçının Ardından
Şantiye Çalışanı İşçiler Birbirine Girdi
Başkan Er: "malatya’ya 6 Ayda 15 Milyar Tl’lik Yatırım Yaptık"
Malatya’da "güvenli Ellerde Bilinçli Ebeveynlik" Projesi Anlatıldı