Dün TFF’nin aldığı karar ile birlikte BAL Liginde gruplarında şampiyonluk şansı olan 9 takımı 3.Lige çıkarması Kahta02Sk ile birlikte Adıyaman 1954 Spor kulübümüzde 3.Lige çıkmış oldu ve böylece 2020-2021 sezonunda Adıyaman ilimizi iki kulübümüz temsil edecek.
Peki, kulüplerimizin bir üst lige çıkması ile her şey bitti mi, hedeflerimize ulaştık mı? Söylemlerimizi veya beklentilerimizi ne kadar gerçekleştireceğiz ya da taraftarın veya Adıyaman gençliğinin ihtiyacı ne kadar karşılanacak.
Eskiden beridir söylenir, her ilin de sorunudur hata ülke sorunudur da. Neden ilimizin takımında yerli sporcumuz yok ya da neden Milli takımımızda Türkiye sınırları içerisinde yetişen sporcu yoktur.
Bizleri ilgilendiren kısma gelelim.
Evet gençlerimiz ne zaman sahada olacaklar, hep dışarıdan mı kulüplerimizi besleyeceğiz. Şayet kısa vadeli planlar yaparsak bugün itibariyle 3.Ligi kaldırabilecek nadir sporcumuz var. Ancak Uzun vaade de 5-6 yıl içerisinde hangi ligde olursak olalım güzel planlamalar ile her iki kulübümüzü besleyeceğimiz nitelikli gençlerimizin olduğunu düşünüyorum.
Bundan sonra her şey kulüp yönetimlerinde bitiyor.
Önlerinde bir kaç alternatif var:
1.Her iki kulübümüzde şampiyonluğa takım kurup gözleri önünde olan gençleri görmeyecek mi? Her zaman ki gibi devam mı edecekler?
2.Ya da göstermelik bir kaç genç alıp idman sporcusu mu yapacaklar?
3. Son olarak kaliteli bir takım kurup(13-14 nitelikli sporcu dışarıdan) yanlarına gençleri koyarak uygun ortam sağlandığında belirli süreler tanıyarak gençleri hazırlamak. Alt yapıda yer alan oyuncuların aynı zamanda eğitim ve öğretimlerini de sağlayacak şekilde bir organizasyon sağlanmalıdır.
Kulüp yönetimi, profesyonel takım hocaları ve altyapı arasında güçlü bir bağ oluşmalıdır ve alttan üste oyuncu sirkülasyonu sağlanmalı ve üste çıkan oyuncuya bir iki yıl gibi bir süre mutlaka tanınmalıdır. (Yetenekli oyuncular için)
Sporcuların yeme içme dinlenme gibi antrenman sonrası durumları mutlaka iyileştirilmeli, gelişimi bütün olarak tamamlanmaya çalışılmalıdır.
Benim temennim, 3.maddenin takip edilmesidir. Ayrıca Her iki kulübümüzde nasıl ki ülke olarak milli arabamızı üretmek, milli savunmamızı kurmak vb gerekiyor ise Yerli ve milli altyapımızı kurup güçlendirmek gerekiyor. Sıradan bir sporcuya 100 bin tl ödeme yerine 100 bin tl alt yapı bütçesiyle futbolcu fabrikası kurulabilir.
Velhasıl günümüzü değil geleceğimizi kurtaralım...