Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Neler Oluyor?

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki milyonlarca yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Milyonlarca yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmayı haber yapan Şehirde Bu Hafta Gazetesi “Yolsuzluk Soruşturmasında Dağ Fare Doğurdu” diyerek yolsuzluk iddialarını gazetenin manşetine taşıdı.

Şehirde Bu Hafta Gazetesi’nin milyonlarca liralık yolsuzluk haberi

Yolsuzluk Soruşturmasında ‘Dağ Fare Doğurdu’!

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki milyonlarca yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma sonuçlandı. Kusurlu bulunan müdür, mühendis, bürokrat ve memurlara sadece kınama, uyarı ve aylıktan kesme cezaları verildi. Ceza alanların içinde o süreçte Milli Eğitim Müdürü olan Ramazan Aşçı da bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da hasar gören okulların tamirat ve tadilat işleri için doğrudan temin ile ihaleler açılmıştı. Yapılan ihalelerde milyonlarca liralık yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığına dair haberler medyada yer almıştı. Haberler üzerine Adıyaman Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde soruşturma açılmış ve konu ile ilgili bilirkişi heyeti görevlendirilmişti.

“KUSURLU BULUNDULAR”

Milli Eğitim çevrelerinde edindiğimiz bilgilere göre, medyada çıkan yolsuzluk ve usulsüzlük haberlerinden sonra, Adıyaman valiliği soruşturma başlattı. Uzmanlardan oluşan bilirkişi heyeti okullarda yapılan işlerin usulüne uygun olarak yapılıp yapılmadığı veya herhangi bir yolsuzluk olup olmadığına dair okullarda ve Mem’de aylarca süren çalışmalarda bulundu.

Çalışmalar sonucunda, bazı okullarda tamirat ve tadilatların usulüne uygun yapılmadığı, bazı müteahhitlerin işlerini eksik yaptığı ve bazı bürokrat ve memurlarında kusurlu olduğu sonucuna varıldı.

“KINAMA VE UYARI CEZASI VERİLDİ”

Yapılan çalışmalar sonucunda kusurlu bulunan bürokrat, memur ve mühendislere aylıktan kesme, uyarı ve kınama cezaları verildi. Ceza alanların içinde Adıyaman eski il milli eğitim müdürü Ramazan Aşçı’nın da olduğu iddia edildi.

İşini eksik bırakan veya usulüne uygun yapmayan müteahhitlere de çağrıda bulunuldu. Bazı müteahhitler gelip yarım kalan işlerini tamamlarken bazılarında gelmediği öğrenildi. İşini tam yapmayan ve davete gelmeyen müteahhitler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Adıyaman’da, 6 Şubat depremlerinde hasar gören okulların tamirat/tadilat işleri için doğrudan temin yoluyla ihaleler açılmış ve bu ihalelerde yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti. Konuyu gazetemizin manşetine taşımış ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve İl özel idare genel sekreteri Sami Işık’ın bilgisine başvurmuştuk.

GÖREVLENDİRME İLE GELEN MEMURLAR  

İddialara göre, depremden dolayı bazı memurlar Adıyaman’a görevlendirme ile geliyor. Bu memurlar, Adıyaman merkez ve ilçelerdeki okulların tamirat/tadilatı için doğrudan temin ile müteahhitleri valiliğe çağırıyorlar. Anlaştıkları müteahhitlere ihaleyi veriyorlar. İşlerin çoğunu da çevre illerden, dışarıdan çağırdıkları müteahhitlere veriyorlar. Toplamda ise yaklaşık 350 milyon liralık doğrudan temin ile ihale veriyorlar. Yine iddialara göre, bu memurlar Adıyamanlı müteahhitlerden çok dışarıdan çağırdıkları müteahhitlere iş vermeyi tercih ediyorlar.       

BASİT BİR İSTİNAT DUVARINA 5 MİLYON 257 BİN LİRA

Adıyaman’da, bir okula yaklaşık 50 metre uzunluğunda, 7-8 metre yüksekliğindeki istinat duvarı için 5 milyon 257 bin 460 Türk Lirası ödeme yapılmış. Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz İnş. Mühendisi M.D, “Bu duvarın bu fiyata çıkması mümkün değildir. Duvara giden demir, beton ve işçilik ortada. Bu duvar için gidebilecek masraf taş çatlasın 1 milyon Türk lirasıdır. Kaldı ki, bu duvarın yapılması gerekli miydi değil miydi o da ayrı bir konu” demişti.  Şehirde Bu Hafta ” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ADIYAMAN Haberleri

‘kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla’ Spor Etkinlikleri
Gölbaşı’nda Gaziler Günü Kutlandı
Gaziler Evlerinde Ziyaret Edildi
Gölbaşı Gölü Bölgenin Cazibe Merkezi Haline Getirilecek
Kaymakam Partal, Alt Yapı Çalışmalarını İnceledi