Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başladı ama ne yazık ki Adıyaman güzergâh dışı kaldı.
Depremde çok ağır yaralanan Adıyaman, bu tür projelerin de dışında bırakılarak daha da yalnızlaştırılıyor. Oysa Adıyaman, asrın felaketinde inanılmaz bir yıkıma uğramış ve diğer deprem bölgelerindeki gibi Büyükşehir olmamasından dolayı gerekli refleksleri gösteremiyor. Dolayısıyla hala enkaz, moloz, içme suyu ve kira sorunlarıyla boğuşuyor.
11 İL VAR AMA ADIYAMAN’A YER YOK
Turizm festivallerinde Adıyaman’ın devre dışı bırakılması büyük bir talihsizlik. Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkı sunması hedeflenen ve iki yıl önce İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Nevşehir'den başlayarak 11 ili kapsıyor. Ama Adıyaman’a yer yok.
Tatil dönüşü, sonbaharın gelişi ve okulların açılmasıyla beraber birçok il, kültür sanat etkinlikleriyle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Birçok il festival, tiyatro ve sergilere hazırlanırken depremle boğuşan ve hala ayakta kalma mücadelesi veren Adıyaman neden devre dışı bırakılıyor?
Bölgemizin sahip olduğu tarihi dokusu ve medeniyetinin sürekli siyasi malzeme olarak görülmesinden halkımız çok rahatsız. Her seçim döneminde siyasilerimizin teleferik gibi birçok seçim vaadi oluyor. Ama bir türlü bu turizm projeleri gerçekleşmiyor. Çok büyük ve dünyanın en kapsamlı kültür sanat projesi olan Türkiye Kültür Yolu Festivallerinde 11 ilimiz var ama medeniyetin beşiği, açık hava müzesi konumunda olan, kültürü ve tarihi dokularıyla Adıyaman’ımız ne yazık ki bu iller arasına alınmadı. Gelecek yıl Türkiye Kültür Yolu Festivalleri listesinde yer almak için, çabalamak ümidiyle.
Öte yanda da devletin tek bir kuruşunu dahi harcamadan, sponsorlar üzerinden büyük gayretlerle ilimizi ve ilçemizi tanıtan, gastronomi ve bienal gibi sanatsal festivaller düzenleyen Kahta Kaymakamı Selami Korkutata’ya da bu girişimlerinden dolayı teşekkür ediyorum.