Sahabenin Mektebinden Gazze Mektebi Konferansına Yoğun İlgi

Sahabenin Mektebinden Gazze Mektebi Konferansına Yoğun İlgi

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki STK platformu üyeleri tarafından düzenlenen Sahabenin Mektebinden Gazze Mektebine konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Kahta Belediye Başkanı M. Can Hallaç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Muhammed Emin Yıldırım Hoca, sahabe mektebinin bitmiş bir mektep olmadığını, bugün için adı Gazze Mektebi yarın ise bir başka mektep olacağını söyledi.

“GAZZELİLER BİZE KİRLENEN KAVRAMLARIMIZI İADE ETTİLER”

Gazzelilerin göstermiş oldukları direnişle, insanlığın vicdanını uyandırdığına dikkat çeken Muhammed Emin Yıldırım Hoca, “Gazzeliler bize kirlenen kavramlarımızı yeniden iade ettiler. Cihat gibi bir kavramı. Batıda ne deniyordu biliyor musunuz? Cihad eşittir terörist. Onların nazarında bu. Ama Gazzeliler öyle bir destan yazdılar ki, aynen sahabe gibi. Gazzeliler bu kavramlara Allah’ın yüklediği anlamları yüklediler. Böylelikle yeniden bir destan yazdılar. Gazzeliler o mektepte bize yeniden cihat, şehadet, izzet, takva ve şeriat gibi unuttuğumuz, hayatımızdan çıkardığımız nice kavramları ortaya koydular.

KONFOR VE MÜSLÜMANLIK YAN YANA GELİNCE

Bu 8 aylık süreç içerisinde Gazzeliler bize bir şey daha öğrettiler. O Yiğit insanlar, bize konforun iyi gelmediğini hatırlattılar. Çünkü Müslümanlık ile konfor yan yana gelince ortadan ilk kaldırdığımız şey Cihat oluyor, dava oluyor, mücadele oluyor. Arabalarımız güzelleşince, evlerimiz büyüyünce, imkanlarımız artınca, Allah'ın dini için daha fazla koşmamız gerekirken, imkanlarımız arttığında ilk hayatımızdan çıkardığımız şey Cihat, Allah'ın dinine hizmet etme noktasında yaptıklarımız oluyor.

“SİYONİZM SADECE MÜSLÜMANLARIN DEĞİL, İNSANLIĞIN BAŞININ BELASIDIR”

Gazzeliler o kıt imkanlarla dünyanın en büyük süper gücünü, teknolojik olarak dünyaya meydan okuyan o siyonist çetenin, aslında kıt imkanlarla da yerle bir edilebileceğini ortaya koydular. Eğer bu mücahitlerin yaptıklarına 57 tane ülkenin halkından biraz destek almış olsalardı, belki de biz şu anda İsrail'in selasını okumuş olacaktık. Gazzeliler yaklaşık 8 ay içerisinde dünyaya kitapla, makale ile sözle veya konferansla değil, yaptıkları işle dünyaya bir şey öğrettiler. Bu Siyonizm sadece Müslümanların başının belası değil, insanlığın başının belasıdır. Bunu kanıtladılar. Gazze’nin o yiğitleri, göstermiş oldukları direnişle insanlığın vicdanını uyandırdılar.  Uyuyan vicdanları uyandırdılar. Eğer bu vicdanların uyandırılma meselesine biz de eşlik edersek biz de sorumluluklarımızı ortaya koyarsak, inanın ki bu süreç başka bir sürece evrilecektir  ve Allah'ın izniyle hepimizde bunu göreceğiz” diye konuştu.

Program, şiir ve ezgilerin okunmasıyla sona erdi.

Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

5-002.jpeg

2-002.jpeg

1-002.jpeg

mahmut-celebi-ihh-001.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.