Okul Yolu Ölüm Yolu Olmasın

Okul Yolu Ölüm Yolu Olmasın

Kahta ilçesi Girne Mahallesi’nde, 4 okulun ortak kullandığı eğitim gören öğrenciler ve veliler, kazalara davetiye çıkaran okul yolunda ya trafik ekiplerinin olmasını ya da caddeye kaldırım yapılmasını talep ediyorlar.

Sabahattin Zaim İlkokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, Şehit Musa Özalkan Ortaokulu ve Girne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve onları sabah saatlerinde okula bırakmak isteyen aileleri, her gün yüzlerce öğrencinin kullandığı yolun kazalara davetiye çıkardığını belirterek, okul yolunda ya trafik ekiplerinin denetim ve uygulama yapmalarını ya da yetkililerin kaldırım yapmalarını istedi.

Girne mahallesinde bulunan 4 okulun ortak kullandığı yolda hiçbir önlemin alınmaması nedeniyle okuldan çıkan öğrenciler devamlı ölümle burun burana kaldığını belirten öğrenci velisi Ayşe Çalış, okul yolunun ana cadde üzerinde olması ve çevre yoluna bağlantı güzergahında bulunması nedeniyle araçların sürat yaptığı ve yolun karşısına adeta canlarını tehlikeye atarak geçtiğini söyledi.

okul-yolu-3.jpg

“ÖĞRENCİLER DEVAMLI ÖLÜMLE BURUN BURANA KALIYOR”

Öğrenci velisi Ayşe Çalış, “Kahta Girne mahallesinde bulunan 4 okulun ortak kullandığı yolda hiçbir önlemin alınmaması nedeniyle okuldan çıkan öğrenciler devamlı ölümle burun burana kalıyor. Okul yolunun ana caddesi üzerinde olması ve çevre yoluna bağlantı güzergahında bulunması nedeniyle çok fazla araç buradan geçiyor. Birçok araç sürat yaptığında yolun karşısına adeta canlarımızı tehlikeye atarak geçiyoruz. Yolun kenarından bile zor yürüyoruz. Aileler çocuklarını okula yalnız göndermiyorlar. Çünkü gönderseler mutlaka bir kaza olur biliyorlar. Okul yolunda ya trafik ekiplerinin denetim ve uygulama yapmalarını ya da yetkililerin kaldırım yapmalarını istiyoruz. Lütfen yetkililer bu sorunumuza bir çözüm bulsunlar.” Dedi.

okul-yolu-2.jpg

“ÖNLEM ALINMASI İÇİN ÖLÜMLÜ KAZANIN MI OLMASI GEREKİYOR”

Girne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Güven Köse ise, “Bu yoldan yürürken ya da karşıdan karşıya geçerken bir kaza olacak diye sürekli tedirginiz. Zaten bu yola birde çevre yolları bağlanıyor. Bu yolu tam 4 Okulun öğrencileri kullanıyor. Arabalar vızır vızır geçiyor. Hele ikindi vakti tam bir felaket oluyor. Ben lise gidiyorum. Ama ilkokul veya ortaokula giden çocuklar için çok tehlikeli bir yol olmuş burası. Yetkilerden ya kaldırım yapmalarını ya da okul çıkış saatlerinde trafik ekiplerinin gelmesini istiyoruz. Yani bu yolun güvenliğinin sağlanması için ille de bir ölümlü kazanın mı olması gerekiyor. Ricamız, herhangi bir can kaybı yaşanmadan buraya acilen önlem alınması olacaktır.” diye konuştu

Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

okul-yolu-6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.