ÖĞRETMENEVİ KAVŞAĞI TEHLİKE SAÇIYOR

ÖĞRETMENEVİ KAVŞAĞI TEHLİKE SAÇIYOR

Kâhta’da; Menzil, Siverek, Diyarbakır, Sincik ve şehir merkezine ulaşımı sağlayan yolların kesiştiği Öğretmen Evi kavşağında sinyalizasyon sistemi olmadığı için trafik düzensizliği yaşanıyor.

Kontrolsüz kavşakta, araç sürücüleri ve yayalar kaza tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Yoğun trafiğin yaşandığı kavşakta yayalar araçların arasından koşarak geçmeye çalışırken, sürücüler de geçiş ve dönüşler sırasında keşmekeşin ortasında kalıyor. 

Şehrin dört bir yanından gelen araçlar kavşağa geldiklerinde her an kazayla karşı karşıya kalıyor olmaları, karmaşanın yoğunluğundan ötürü geçiş üstünlüğü gibi benzeri kuralların anlamsız kaldığını belirtiyorlar.
Sadece araçların değil yayaların bile geçerken kırk kere düşündüğü, ona rağmen korku ile geçmeye çalıştığı ışıksız kavşak ölüme davetiye
çıkarırcasına her sabah ve akşam bas bas bağırıyor.

Araçlar geçerken, hangi trafik kuralına uyması gerektiğini şaşırıyor.

Bazen o kadar karmaşık bir hal alıyor ki, bildiğiniz yolun tam ortasında araçlar kafa kafaya, birbirine yol vermeye ya da almaya çalışıyor.

Yol hakkı kimin?  Sorusu cevapsız kalıyor.

Dört yolun kesiştiği noktada sinyalizasyon olmadığı gibi var olan mobese kamerası caydırıcı olmuyor. Adeta trafik çilesinin yaşandığı kavşakta hem şoförler hem de yayalar büyük zorluklar yaşıyor.

Vatandaşlar ve sürücüler kavşakta yaşanan trafik çilesinin biran önce çözümlenmesini istiyor.

Ölümlü kazalara dikkat çeken vatandaşlar, kavşakta birçok hasarlı kazanın yaşandığını ancak her an ölümlü kazaların da yaşanabileceğini belirterek, böyle olayların yaşanmaması için ya kavşağın kapanmasını ya da kavşakta trafik ışıklarının bir an önce takılması temennisinde bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.