Öğrencilerin Dürüstlük Manav’ındaki Gazze duyarlılığı

Öğrencilerin Dürüstlük Manav’ındaki Gazze duyarlılığı

Adıyaman’ın Kahta İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde kurulun Dürüstlük Manavı ile öğrenciler kasiyer olmadan alışveriş yaparak hem güvenilir ve dürüst olmayı hem de yardımsever olmayı öğreniyorlar.

Toplanan paralar ise Kahta Diyanet Vakfı aracılığı ile Gazze’ye yardım olarak gönderiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortak yürütülen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) çerçevesinde okulun bahçesinde kurulan ‘Dürüstlük Manavı’ ile satıcısız manavda öğrenciler kendin al, kendin öde şeklinde meyve alımı yaptılar.

Okul Müdürü Mahmut Turan, “ÇEDES projesi ile öğrencilerimiz değerler eğitimi çerçevesinde paylaşma, yardımlaşma, dürüstlük ve sorumluluk duygusunu kazanmaları amaçlanmıştır. Ayrıca öğrenciler kendileri alışveriş yaparak güvenilir olmayı da öğreniyor. Aldıkları meyvenin parasını ise yardım kutusuna bırakıyorlar. Okulumuzun bahçesinde kurulan Dürüstlük Manav’ında elde ettiğimiz geliri Kahta Diyanet Vakfı aracılığı ile Gazze’ye yardım olarak gönderiyoruz.” Diye konuştu

Uygulamanın öğrenciler tarafından çok beğenildiğini belirten Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik ise, emeği geçen Okul Müdürü Mahmut Turan, idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum