MÜHENDİS ÇELEBİ’DEN "ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI" AÇIKLAMASI

MÜHENDİS ÇELEBİ’DEN "ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI" AÇIKLAMASI

Dünya Enerji Konseyi Üyesi Yüksek Elektrik Mühendisi Ömer Çelebi "Enerji Verimliliği Haftası" münasebetiyle kamuoyuna açıklama yaptı

 

Akademik, meslekî ve bilimsel çalışmalarını Kâhta'da sürdüren Dünya Enerji Konseyi Üyesi Yüksek Elektrik Mühendisi Ömer Çelebi, 'Enerji Verimliliği Haftası' münasebetiyle yaptığı açıklamada; sanayide, kamu binalarında, konutlarda, ulaşımda, enerji üretim ve iletim şebekelerinde, yol aydınlatmalarında enerji verimliliğinin önemine vurgu yaptı.

2019 yılında elektriğin yüzde 62 oranında yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretildiğine işaret eden Çelebi; "Her ne kadar enerjide dışa bağımlılığı azaltsak da enerji tüketiminde yeteri kadar bilince sahip olmadıkça milli sermayemiz israf olacaktır. Bu kapsamda yediden yetmişe herkes için 'Enerji Verimliliği Acil Eylem Planı' yapılmalıdır" dedi.

Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fosil yakıtların giderek tükendiği günümüz dünyasında enerji sorunu en büyük sorun olarak tüm dünya insanını tesiri altına almakta ve bu kaynakların tükenilebilir oluşu insanları alternatif enerji arayışlarına sevk etmektedir.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan arzın daha yeni yeni büyümesi mevcut enerjinin korunmasını ve en önemlisi daha verimli kullanılmasını gerektirmektedir. Unutulmamalıdır ki en büyük enerji kaynağı enerjiyi verimli ya da tasarruflu kullanmaktır. Ayrıca ülkemizin enerji alanında dışa olan bağımlılığımızın azaltılması ve enerjide tam bağımsızlığın oluşması enerjinin verimli kullanılmasını zorunlu hale getiriyor.
İşte modern dünyada en gelişmiş ülkeler artık enerjiyi çok tüketenler değil bilinçli tüketenlerin olacağı aşikârdır. Ülkemizin enerji politikalarında verimliliği arttırıcı çalışmaların yapılması ve enerji tasarrufu konusunda da toplumda farkındalığın oluşması son derece önem arz ediyor. Enerji arz güvenliği ve sürdürülebilir kalkınma seferberliği kapsamında enerji verimlilik bilinci artık kaçınılmaz bir parametre haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle 7-13 Ocak ‘Enerji Verimliliği Haftası'nı en kalbî dileklerimle kutlar, bu önemli haftanın kutsal inancımızın da gereği olarak enerjinin israf edilmemesi ve tasarruflu kullanılmasını temenni ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.