Kahtalılar Halk Ekmeği İstiyor

Kahtalılar Halk Ekmeği İstiyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ekmeğe yapılan son zamla beraber vatandaşlar, Kahta Belediyesi’nden halk ekmek satış noktaları kurmasını istiyor.

Adıyaman News mikrofonuna konuşan vatandaşlar, Kahta ilçesinin ekmek zamlarında İzmir ve Adana gibi büyük metropol şehirlerle yarıştığını bu durumdan dolayı mağdur olduklarını belirterek Kahta Belediyesi’nin Halk Ekmek Fabrikasını kurmasını talep etti.  

Kahta’da özellikle dar gelirli ailelerin daha fazla mağdur olmamaları için belirli yerlere halk ekmek satış noktaları açılmasını talep eden vatandaşlar, yapılan diğer tüm zamlarla alım gücünün bir hayli düştüğünü söyledi.

Vatandaşlar, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan ekonomik krizden dolayı her şeye zam geldi. Geçen hafta ekmeğe yapılan zamla birlikte bazı insanlar evine ekmek almakta zorlanıyor. Çünkü ekonomik krizle birlikte işsizlikte şuanda büyük bir sorun. Çalışamadığı için geçimini sağlayamayan insanlar nasıl ekmek alsın. Kahta’da şuan ekmek 4 liradan satılıyor. İnanın öyle aileler var ki günde 15-20 ekmek tüketiyor. Dolayısıyla şuan aylık ortalama 200 lira ekmek parası ödüyor. Zaten halkın alım gücü her geçen gün düşüyor. Gıda ve diğer ürünlerin fiyatları her geçen gün yükseliyor. Halkın belediyelere şimdi daha çok ihtiyacı var. Belediyeler böyle zor zamanlarda insanlara bir nebze da olsa yardım eli uzatarak halk ekmek satış noktaları oluşturmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Haber: Hüseyin Türkoğlu / ADIYAMAN NEWS

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum