Kahtalı Mıçe'ye Anlamlı Vefa: Konservatuvar Binasına Kahtalı Mıçe İsmi Verildi

Kahtalı Mıçe'ye Anlamlı Vefa: Konservatuvar Binasına Kahtalı Mıçe İsmi Verildi

Adıyaman Üniversitesi Senatosu, 27 Ağustos 2024 tarihinde aldığı kararla, Adıyaman’ın önemli sanatçılarından Mustafa Kahtalı’nın ismini yaşatacak anlamlı bir adım attı.

Sanat hayatında 54 yılı geride bırakan ve Adıyaman’ı sanat camiasında başarıyla temsil eden Kahtalı’nın ismi, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasına verilecek. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “İlimizin bağrından kopan ve sanat camiasında sayısız başarılar yakalayan Kahtalı Mıçe, bu kentin sanat alanında yetiştirdiği en büyük değerdir. Devlet Konservatuvarı binasına 'Devlet Konservatuvarı Mustafa Kahtalı (Kahtalı Mıçe) Binası' adını vereceğiz. Uzun zamandır düşündüğümüz ve senatomuz tarafından da destek gören bir fikirdi. Senato üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu adımla Kahtalı Mıçe adını hem günümüz gençlerine hem de gelecek nesillere aktarmış olacağız.” diye konuştu.

Mustafa Kahtalı’nın isminin yaşatılacağı bu adım hem sanat dünyasında hem de Adıyaman’da önemli bir vefa örneği olarak değerlendiriliyor.

kahtali-mice.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.