Kahta’daki Öğrenciler, Gazze İçin Yardım Standı Açtı

Adıyaman’ın Kâhta GAP Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Gazze için yardım standı kuruldu.

Mustafa Kemal Caddesi üzerinde, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın desteğiyle ortak kurulan, yardım standıyla hem Gazze’deki katliama dikkat çekmek, hem de bir nebze de olsa, maddi olarak destek verilmesi hedefleniyor.

Gazze’deki masum çocukların katliamlarına dünyanın sessiz kaldığını vurgulayan GAP Anadolu Lise 9. Sınıf öğrencilerinden Fatma Beyzanur Yeni, savaşın bitmesini ve artık masum çocukların ölmemesini istedi.

Filistin davasının sadece Filistinlilerin davası olmadığını belirten Kahta GAP Analdolu Lisesi Müdürü Erdal Korkut ise, “Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak adına, okulumuz öğrencileri ve velileri ve İHH ile beraber böyle bir yardım kampanyası düzenledik. Yardım standı ile hem oradaki savaştan dolayı mağdur olmuş insanlara küçük de olsa maddi bir katkı sunmak, hem de öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında Gazze ile ilgili Filistin ile ilgili bir toplumsal duyarlılığın oluşmasını hedefledik. Çünkü Filistin davası sadece Filistinlilerin değil bu aynı zamanda da ümmetin davasıdır” dedi.

Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.