Kahta’da kiralık daire fiyatları artıyor

Kahta’da kiralık daire fiyatları artıyor

Kahta’da kiralık daire fiyatlarında artışlar durmak bilmiyor.Geçen yılın kira miktarı bu yıl 1,5-2 katına çıktı

Kahta’da kiralık daire fiyatlarında artışlar durmak bilmiyor.
Geçen yılın kira miktarı bu yıl 1,5-2 katına çıktı.

Kâhta’da konut yapımı hızlı bir şekilde sürerken, fiyatlar da katlanarak artıyor. Kent merkezinde kiralık daire bulmakta güçlük çekilirken, konut yatırımcıları da kentte yeni konut projeleri gerçekleştiriyor. Kent merkezinde yeni yapılan daire fiyatları, özellikleri ve mevkiye göre 200 bin TL´den 400 bin TL´ye kadar çıkmış durumda. Daire kira fiyatları ise 500 TL ile 1300 TL arasında değişiyor.

Geçen yıl 500 TL olan kiralık daire bu yıl 800 – 900 TL ye kadar çıkmakta.

Site içerisinde, 5 yaşında, ara kat ve ısıtması da doğal gaz kombi ya da merkezi sistemli olan site içerisindeki dairelerin kiraları ortalama olarak 1000-1200 lira civarında oluşuyor.

Türkiye genelinde kiralık konut fiyatları düşerken, Adıyaman Kâhta’da ise durum tam tersine arttı.

Peki, bu artışların sebebi ne?

Varlığını sürdüren düzensiz artışı mülteci çokluğuna ya da yükselen dolara bağlayanlar olsa da, herhangi bir tutarlılık söz konusu değil.

Tamamen fırsatçılık!

Özellikle Covid-19 sürecinde ikametgah değişimi çok az olduğundan boşalan ev sayısı da az oldu. Durum böyle olunca yeni inşa edilen dairelerin ya da zaten boş olan dairelerin sahipleri ‘Fırsatçılık’ yapıp kiralık konut piyasasını neredeyse iki katına çıkardılar.

Değerinden fazla miktarlar biçilmeye başlandı.

Yeni atanan kamu personeli, covid 19 nedeniyle gurbetten memleketine gelen bireylerin artan taleplerinin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı da bir anda 2 katına yükseldi.

Daha önce mahallesinde 500 lira fiyat biçilen daire bir anda 1000 liraya yükseldi.

Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarına tepki gösteren halkın birçoğu durumun değişmediğini görünce mecburen kabullendi.

Bu duruma artık birinin dur demesi gerekiyor

Sokak sokak kiralık ev aradıklarını anlatan bir şahıs, “Geçen yıl 600 lira olan ev için 1000 lira talep ediyorlar. Bu süreç yardım ve dayanışma süreci iken, bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi. Sürecin zorluğuyla beraber bir de bu yüksek fiyatlar belimizi kırdı. Yetkililerin hatta vicdanı olan herkesin acilen müdahalesini bekliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.