Kahta'da 15 Temmuz Etkinliği

Kahta'da 15 Temmuz Etkinliği

Kahta'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı. Kaymakamlık önündeki meydanda gerçekleştirilen etkinlikte, şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 4’üncü yılında, Kahta Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlikle birlikte, "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü" coşkuyla kutlandı.

Kahta Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Öner, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Kayacan, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Sertyalçın, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle üst düzey önlemlerin alındığı etkinlikte, vatandaşların alana girişinde maske kontrolü ve ateş ölçümü yapıldı.

manset.jpeg

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüsü, belediye ekranına kurulan dev ekrana yansıtıldı. Program, protokol üyelerinin konuşmasıyla devam etti.

15 Temmuz gecesinde halkın, işgal edilen noktalara adeta aktığını belirten Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan, "Bugün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin milletimiz tarafından başarısızlığa uğratılmasının 4. Sene-i devriyesini yad etmek için bir araya geldik. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan uğruna şehadet şerbeti içen tüm kahramanlarımızı şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

manset3.jpeg

MİLLETİMİZİN ONURLU BİR DURUŞ SERGİLEMİŞTİR

"15 Temmuz gecesi memleketimizin ufuklarını karartmaya azmetmiş bir ihanet çetesi karşısında vakur, cesur ve vatansever tutumuyla tüm dünyaya örnek olan, vatanına milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan milletimizin onurlu duruşu her türlü takdirin üzerindedir. 15 Temmuz Türk milletinin demokrasiye olan inancının ve sevdasının bir ifadesidir. Milli iradeye yönelik saldırı hareketine karşı onurlu davranışının ve mücadelesinin haklı gururunu yaşadığı, bunu dünyaya haykırdığı ve devletine, kendi hak ve hukukuna sahip çıktığı gündür. 15 Temmuz imanlı yürekler karşısında tankın, topun, uçağın aciz kaldığı gündür. O karanlık gece istiklal şairimiz Mehmet Akif’in “ Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler top dindiremez” dizelerindeki ifadelerin ete kemiğe büründüğü gündür.

15 TEMMUZ ORTAK BİLİNCE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

"Allah’tan niyazım bir daha milletimize böyle karanlık geceler yaşatmamasıdır. Ancak 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve genç nesiller tarafından ortak bir bilince dönüştürülmesi de şarttır. Bu duygu ve düşüncelerle o gece sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa çıkarak mabedinin göğsüne namahrem eli sürdürmeyen aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum."

manset2.jpeg

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ise, FETÖ'cü hainlerin, milletin paralarıyla alınan silahları millete doğrulttuğunu anımsattı.

Başkan Turanlı, "15 Temmuz gecesi hainlerin ve şer odaklarının ihanet planlarının bozularak mağlubiyete uğratıldı. Milletimiz, güvenlik güçlerimizle yek vücut olarak bu hain darbe girişiminin en ön safında yer aldı. O gece eşsiz bir kahramanlık destanı yazıldı. 15 Temmuz ruhu asla unutulmayacaktır.Bu vesileyle tüm şehitlerimizi tekrar rahmet, şükran ve minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.