Kahta'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

Kahta'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Öğle namazından önce Fatih Camii’nde Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan etkinlik, şehit aileleri ve şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Vatandaşlar, Kahta Yüzüncü Yıl Parkında düzenlenen 15 Temmuz temalı resim sergisini gezdi.

Kahta Kaymakamlığı önünde düzenlenen etkinlik ise Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okundu. Ardından, Seccadeni Al Gel sloganı ile yatsı namazının kılındı.

15 Temmuz temalı film ve belgesel sinevizyon gösterisi yapıldı. Alana gelen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hitapları canlı olarak izledi. İlahi ve müzik dinletisinin ardından gece 00.13’te salalar okundu. Etkinlik yapılan hatim duasıyla sona erdi.

Kahta Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Kahta Cumhuriyet Başsavcısı Alper Ersan, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Özgür Sefa Sezer, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

haberr.jpg

haberrrr.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.