KAHTA SİYASETİNDE KILIÇLAR ÇEKİLDİ

KAHTA SİYASETİNDE KILIÇLAR ÇEKİLDİ

Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ile Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri arasında tartışmaya neden olan ‘kamu yararı kararının kaldırılması ve imar kararı’ ile ilgili tartışma giderek alevleniyor.

Önceki gün ‘Yılsonu değerlendirme toplantısında’ basın mensuplarına bilgi veren Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı; “Belediye Meclisinde oy çokluğu ile alınan karar ile kamu yararı kararı kaldırılarak Belediyeye ait taşınmaz ve iş araçları ile banka hesaplarındaki paraya icra yoluyla el konulabilecek ve aynı zamanda da belediyenin asli görevlerini yapmasına yönelik engeller çıkartılıyor” şeklinde açıklamaları Ak Parti cephesinde tepki ile karşılandı.

Bu açıklamalara binaen parti binasında İlçe Başkanı Bedir Yeni başkanlığında toplanan Ak Partili kurmaylar; ‘Belediyemizde yıllarca uygulanan kamu yararı uygulaması belediyemize mal verip ödemesini alamayınca icraya başvurmuş insanlarımızın önünde adeta bir kalkan gibi durmuştur. Bunun sonucunda vatandaşlarımızda bir takım mağduriyetler yaşanmıştır. Esnafımız ödemelerini alamamıştır. Esnafımız mağdur edilmiştir. Bu nedenle bu yanlış uygulamaya belediye encümenlerimiz tarafından son verilmiştir’ şeklinde yanıt verdi.

 Ak Parti cephesinde yapılan açıklamalara bu sabah belediye önünde yanıt veren Başkan Turanlı; ‘Meclis üyeleri şahsından ötürü Kâhta halkını cezalandıracaksa her türlü cezaya şahsım olarak hazırım. Bu kararla belediye ekipmansız ve araçsız bırakılarak hizmet edemez duruma getirilmeye çalışılsa da ben küçük paralarla büyük hizmetler yapacağım, bunun da herkesin bilmesini isterim’ şeklinde konuştu.

Kâhta’da giderek alevlenen siyaset arenası öncelikle belediyeden atılan ve çadır kurarak eylem gerçekleştiren işçiler üzerinden ısınmış başta eski başkan Abdurrahman Toprak’ın belediye işçilerini ziyaretinde verdiği mesajlarla farklı bir fraksiyona çıkmıştı. İşçilerin eylemdeki ısrarı ve vekiller de dâhil olmak üzere Ak Partili kurmayların buna kayıtsız kalmaması Turanlı-Ak Parti bloğunda tartışmaların fitilini ateşlendirdi.

Ancak 2 Ocak tarihli belediye meclisinin (Ak Partili üyelerin çoğunlukta olduğu biliniyor) aldığı ‘kamu yararı kararının kaldırılması ve imar kararı’ tartışmaları daha da alevlendirdi.

Vekiller cephesinden henüz bir açıklama yapılmazken siyasetin çok hızlı savrulduğu Kâhta’da önümüzdeki dönemlerde siyasi aktörlerin nasıl bir yol izleyeceği herkesin merak konusu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.