KAHTA OSB’DE UCUZ ELEKTRİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

KAHTA OSB’DE UCUZ ELEKTRİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 01.01.2020 itibarıyla Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitini 7 milyon kilovatsaate düşürdü.

Kâhta OSB’de faaliyet gösteren sanayicilerin SKTT kapsamında elektriği yüzde 20’yi bulan serbest piyasa uygulaması ile daha uygun alabileceği öğrenildi.

Kâhta Kaymakamı ve Kâhta Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Doğan tarafından yapılan açıklamada; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 01.01.2020 itibarıyla Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitinin 7 milyon kilovatsaate düşürdüğünü belirterek, Kâhta OSB’de faaliyet gösteren sanayicilerimizin SKTT kapsamında elektriği yüzde 20’yi bulan serbest piyasa uygulaması ile daha uygun alabileceklerini söyledi.

Enerji maliyetlerinin sanayicilerimiz için önemli bir unsur olduğunu ifade eden Kaymakam Doğan, “Ülke olarak üretimin, ihracatın ve istihdamın artması en büyük gayelerimizden biridir. Bir ülkenin ya da bir şehrin gelişme ve büyüme kıstasları sanayi ve üretim gücüne bağlı olduğundan son yıllarda Kâhta OSB’de artan yatırımlar ve sanayicilerimize sağlanan hizmetlerin neticesi günden güne alınmaktadır. Bu kapsamda Kâhta OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak 1 Ocak 2020 itibariyle sanayicilerimizin elektrik giderlerini daha da düşürecek uygulamayı hayata geçireceğiz, sanayicilerimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) yıllık 7 milyon kWh üzeri elektrik tüketimi gerçekleştiren OSB’ler elektriği sabit ulusal birim fiyat uygulaması yerine kur sistemine dayanan Enerji Piyasası İşletme A.Ş. (EPİAŞ) tarafından saatlik veriler alınarak Piyasa Takas Fiyatı (PTF) ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM)  verileri ile oluşturulan kümülatif birim enerji bedelinden elektrik alacaklar.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.