KAHTA OSB’DE SANAYİCİLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

KAHTA OSB’DE SANAYİCİLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

Kahta ilçesi organize sanayi bölgesinde Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak isteyen sanayicilerin önü açıldı.

Resmi Gazete’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı.

Çatı alanı yetersiz veya uygun olmayan Osb’lerdeki GES yatırımları için düzenleme yapıldığını belirten Elektrik Mühendisi ve Enerji Uzmanı Ömer Çelebi, yönetmelik kapsamında osb’lerdeki güneş enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisleri, öncelikle çatı ve cephede kurulacağını söyledi.

Enerji Uzmanı Çelebi, “Çatı alanı yetersiz veya uygun olmayan Osb’lerdeki GES yatırımları için düzenleme yapıldı. 12 Mayıs 2019 tarihli Lisanssız Üretim Yönetmeliği kapsamında kapasite aranmaksızın sözleşme gücü kadar sanayiciler çatı ve cephede olmak kaydıyla GES kurabilir ve ihtiyaç fazlası enerji için satış yapabilir hükmü getirilmişti. Ancak parsel içerisinde zemin tabanlı kuramazdı.

Resmi Gazete’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ‘Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ yayımlandı.

Bu yönetmelik kapsamında OSB’lerdeki güneş enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesisleri, öncelikle çatı ve cephede kurulacak. Statik ve mimari açıdan çatı ve cephe uygulamasının yapılamaması ya da ilave kapasiteye ihtiyaç olması halinde yerde kurulacak tesisin taban alanı, parsel alanının %25’ini geçemeyecek. Bunun dışında parsel içindeki konumunun uygunluğuna, ilgili mevzuata göre OSB karar verecek. Bütün sanayicilere hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu

Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

5.jpg

mer-celebi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.