HEDEP Kahta’da Kendi Adayıyla Seçime Girecek

HEDEP Kahta’da Kendi Adayıyla Seçime Girecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kahta İlçe Eş Başkanı Mehmet Sait Dilek, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili partisinin ilçedeki politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Kahta’da hiçbir siyasi parti ile ittifakta bulunmayacaklarını belirten HEDEP Kahta İlçe Eş Başkanı Mehmet Sait Dilek, kendi adayıyla belediye seçimlerine gireceklerini söyledi.

HEDEP Kahta İlçe Eş Başkanı Mehmet Sait Dilek, “31 Mart 2024 te Kahta’da yapılacak olan yerel seçimlerde hiçbir parti ile ittifaka girmeden kendi adayımızla seçime gireceğiz. Bu anlamda aday adaylar başvuruların kabul etmeye başladık.

Partimizin yaklaşan yerel seçimlerle ilgili ülke genelinde ve bölgemizdeki çalışmaları devam ediyor. Bu çalımsalar doğrultusunda başvurular alınacak. Büyük şehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile il genel meclisi ve belediye meclisi adaylarımızı illerde kurulan seçim komisyonlarımızın titiz çalışmaları sonucunda belirleyeceğiz. Aday adaylarında aradığımız şartlar doğrultusunda çalışmalarımızı yapacağız.

“HALK NEZDİNDE KABUL GÖRMÜŞ ADAYLARI TESPİT ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Aday adayı profilimizin en önemli çerçevesini elbette parti tüzüğümüz ve seçim genelgemiz belirleyecektir. Parti tüzüğümüzü özümsemiş, seçim genelgemize uygun aday adayları beklentimiz vardır. Aday olduğu il/ilçe/beldenin toplumsal yapısını bilen, şehrin sorunlarına hakim, sorunlara dair çözüm ve öneri üretebilen, halk nezdinde kabul görmüş adayları tespit etmeye çalışacağız. Partimizin temel ilkelerinden biri de halkı karar süreçlerine katmaktır. Böylece en demokratik şekilde alınacak kararların uygulayıcısı olan bir yerel yönetim anlayışımız vardır. Yine, olmazsa olmaz ilkelerimizden biri es başkanlık yöntemini tavizsiz uygulayacak aday adayları beklentimiz vardır. Çünkü şehrin yarısı erkekse diğer yarısı da kadındır. Öyleyse kadınların da hem ülkenin hem de şehrin yönetiminde söz sahibi olması demokrasinin gereğidir” dedi.

“KALICI ÇÖZÜM OLMAZSA GEÇMİŞ YÖNETİMLERİN YARATTIĞI KISIR DÖNGÜYE DÜŞMÜŞ OLURUZ”

İlçedeki sorunlarla ilgili kalıcı çözümler üretilmezse geçmiş yönetimlerin yarattığı kısır döngüye dönüleceğine dikkat çeken Başkan Dilek, “Yaşadığımız şehrin en önemli sorunlarının yerel yönetimlerin direkt faaliyet alanı olan altyapı, yol ve içme suyu sorunları olduğu hepimizin malumudur. Bunlar hakkında uzun uzadıya konuşmanın gereği yoktur artık, çözüm getirme zorunluluğu zamanıdır. Kent halkıyla, şehir bilimcileriyle ve modern yöntemlerle kalıcı çözümler üretilmezse geçmiş yönetimlerin yarattığı kısır döngüye düşmüş oluruz.

“KÜLTÜREL, SANATSAL ANLAMDA YASAYAN BİR ŞEHİR OLUŞTURMAK HEDEFİMİZ VARDIR”

Ancak bu sorunlar kadar öncelediğimiz kültürel, sanatsal anlamda yasayan bir şehir oluşturmak hedefimiz vardır. Kâhta’nın esnaflarının sorunları hakkında bilgi sahibiyiz, çünkü her birimiz aynı zamanda burada yasayan birer esnafız. Bir şehir topyekûn mutluysa güzelleşir. Geçim derdi ve yoksulluk ülkenin genel sorunu olsa da yerel yönetimlerin üreticiyi tüketiciyle direkt buluşturacağı oluşumlara önayak olması yoluyla Kahta’mızın halkının bu sorununu da birlikte çözeceğimize inanıyoruz. Diğer yandan kadınların, gençlerin, örgencilerin çektiği sıkıntıları çözecek öneriler sunacağız. Yine, şehrimiz devasa bir tekstil üretim şehridir. Gerek isletme sahiplerinin ve gerekse de çalışanlarının sorunları olduğunu biliyoruz. Birçok sorunumuz var. Sorunlarımızın doğru tespiti ve kalıcı çözüm üretilmesi yönteminin belirlenmesi gibi bir sorunumuz da var. Bu yüzden şehrimizi ilkeli, şeffaf bir yönetime kavuşturma hayalimiz var.

Söylemlerimiz doğrultusunda somut projelerimizi hemşehrilerimize sunacak Belediye Başkan adaylarımızın, belediye meclis adaylarımızın hemşehrilerimizden onay alması için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

mehmet-sait-dilek.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum