Gibtü’den Cambridge Üniversitesi’nde Bilim Tarihi Ve Felsefesi Sempozyumu
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), uluslararasılaşma stratejiler kapsamında yeni bir organizasyona imza atıyor.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), uluslararasılaşma stratejiler kapsamında yeni bir organizasyona imza atıyor.
Dünyanın farklı ülkelerinde proje bazlı ikili iş birlikleri yürüten GİBTÜ, Avrupa'da da yeni anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında 10-12 Eylül 2024 tarihleri arasında Cambridge Üniversitesi'nde "Hicrî Yedinci Yüzyıl El Yazmaları: Tıp, Matematik, Fen Bilimleri Bilim Tarihi ve Felsefesi" başlıklı sempozyum düzenlenecek.
"GİBTÜ uluslararası akademik dünyada giderek artan bir ilgi odağı haline geliyor"
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, ikili iş birliklerinin yalnızca kağıt üzerinde kalmaması için proje bazlı çalışmalara hız verilmesi gerektiğini ifade etti. Demir, "GİBTÜ uluslararası akademik dünyada giderek artan bir ilgi odağı haline geliyor. Üniversitemiz, farklı ülkelerden birçok seçkin üniversite ile kültürel ve bilimsel değişimlere kapılarını aralıyor. GİBTÜ uluslararası arenada daha görünür olmak ve doğrudan temaslarla yeni iş birlikleri kurmak amacıyla, uluslararası etkinliklerde yer almaya devam edecektir. Yaptığımız ve yapacağımız uluslararası anlaşma ve etkinlikler üniversitemizin uluslararası arenadaki saygınlığını ve akademik gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor" dedi.
Uluslararası ortak sempozyumda kimler yer alıyor
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), İstanbul Sultanahmet Vakfı, Cambridge University, Cambridge Muslim College, Darul Makhtutat ve Darul Irfan, Al-Rasikhoon iş birliği ile İngiltere'nin Cambridge Üniversitesinde "Hicrî Yedinci Yüzyıl El Yazmaları: Tıp, Matematik, Fen Bilimleri Bilim Tarihi ve Felsefesi" başlıklı sempozyum düzenlenecek. 10-12 Eylül 2024 tarihleri arasında Cambridge Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek, sempozyum özellikle Arap İslam medeniyetinin 4., 7. ve 10. asırlarında bilimin farklı alanlardaki gelişimini ve bu süreçte üniversitelerin oynadığı rolü tartışmaya odaklanacaktır. Alanında uzman akademisyenlerin katkılarıyla, bilimsel bilginin tarihi perspektifler ışığında derinlemesine inceleneceği bu platform, katılımcılara değerli bilgiler sunmayı amaçlıyor.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.