Geleneksel Yemeklere  Yeni Dokunuşlar

Geleneksel Yemeklere Yeni Dokunuşlar

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde bulunan Kasabım Ömer adlı işletmede ustalar, geleneksel yemeklere yeni yorumlar katarak müşterilerine sunmaya başladı.

Bölgede tanınan Şef Sinan Yılmaz ile mekânın sahibi Ömer Alpaydın Usta yöreye has bilinen malhute ve balcan dev yemeklerine özgün dokunuşlar yaparak yemekleri Kâhta'ya has kebaplar hâline getirdiler.
İlkin yörede sevilen yemeklerden biri olan malhute saatlerce odun ateşinde güveç içinde pişen kuzu inciklerle bir araya getirildi.Daha sonra yemek sunuma hazır hâle getirildi.
Ardından yörede çok sevilen bir yemek olan balcane dev ya da dev balcan tereyağlı kuşbaşı ile bir araya getirildi ve birtakım küçük dokunuşlarla yemek sunuma hazırlandı.
Yemeklerin tadına bakan misafirler yemeklere tam puan verdi. Programın sonunda yemeklerle ilgili olarak konuşan Şef Sinan Yılmaz, "Yıllardır geleneksel yemeklerimizi geleceğe nasıl taşıyabiliriz, bu lezzetleri çocuklarımızla nasıl buluşturabiliri?konusu üzerinde kafa yoran biriyim. Bu konuyu Ömer Ustam ile de paylaştım. Sağ olsun onlar da bugün mekânlarını bize açtılar.Bizler de size böyle bir deneyim yaşattık.Beğenmenize de çok sevindik."
Mekân sahibi Ömer Usta, "Sinan Şef'im ile böyle bir deneyimi mekanımızda sizlerle buluşturduğumuz için işletme olarak biz de memnun olduk.Bu yemeklerimizi Kasabım Ömer Kebabı veya Kâhta Kebabı isimleriyle çok yakında müşterilerimizle önceden belirlediğimiz bir günde her hafta buluşturacağız.

001.jpeg

01.jpeg

whatsapp-image-2024-07-18-at-17-33-42-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum