‘Enerjide Dijitalleşme’ Konulu Seminer Düzenlendi

‘Enerjide Dijitalleşme’ Konulu Seminer Düzenlendi

Kâhta Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından yatırımcılara ‘Enerjide Dijitalleşme’ konulu seminer ve eğitimi düzenlenerek fabrikaların tamamının enerji izleme sistemine geçişi sağlandı.

Kâhta OSB personeli ve Elektrik Kontrol Mühendisi Ömer Çelebi tarafından verilen seminer ve eğitimle artık yatırımcılar web tabanlı olarak kendi enerji sistemlerini izleme şansı bularak maliyet hesabı ve teknik takip yapabilecekler.

Seminer ve eğitim hakkında bilgi veren Elektrik Mühendisi Ömer Çelebi yönetim kurulu başkanlığımız otomatik sayaç okuma sistemi için 35 bin lira yazılım yatırımı yaparak yatırımcıların uzaktan enerji izleme ve maliyet hesabı yapmalarının önünü açtığını söyledi.

Mikro şebekelerin hayatımıza girdiği bir dönemde enerjideki bu kadar etkileşimi düzenleyecek bir dijital platformun olması son derece önemli olduğunu belirten Çelebi, “Her evin, her fabrikanın çatısının santrale dönüşeceği bir döneme giriyoruz. Enerjiyi dijitalleştirerek ve akıllı sistemler kurarak kontrol altında tutabilirsiniz. Yani enerji dijitalleşşince yönetimi daha kolay ve verimli olacak” şeklinde konuştu.

Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Otomatik sayaç okuma sisteminin hizmete sunulmasındaki en önemli etkenlerin doğal kaynakları verimli kullanarak aktif-reaktif tüketim değerlerinin incelenmesi, rapor edilmesi, kayıp, kaçak oranlarının takibi ve sayaç faturalandırma maliyetlerinin sistematik hale getirerek yatırımcıya güvenilir ve hızlı hizmet verilmesidir. “Enerji sistemleri OSB yatırımcılarımız için önemli bir unsur. Akıllı şebeke ve enerji izleme sistemi ile yatırımcılarımız yazılım alt yapımızı kullanarak üretimde ve işletmede tükettiği enerjinin kalitesi ve miktarı konusunda bilgi sahibi olacak. Özellikle veri saklama, güncelleme alanındaki ihtiyaç akıllı şebekelere, teknolojik sistemlere gereksinimini artıyor. Bu kapsamda elektrik dağıtım lisans sahibi OSB olarak yatırımcılarımıza fayda getirmesi amacıyla otomatik sayaç okuma sistemine geçişi gerçekleştirdik. Kâhta Organize Sanayi Bölgesi olarak yatırımcılarımıza sunduğumuz bu önemli teknolojik sistemle anlık, saatlik, günlük ve aylık tüm tüketim ve mali verilerini okuyacak ve veri tabanına kaydederek rapor hazırlayabilecek. Böylece geçmişte yaptığı tüm tüketimlere inceleyerek ileriye yönelik enerji maliyetlerini analiz edebilecek. Bunun yanı sıra büyük işletmelerde özellikle trafolu tesislerde reaktif güç kompanzasyonundaki arızadan kaynaklı yatırımcılarımıza yüklü miktarlarda reaktif ceza geliyor. OSOS sistemi ile yatırımcı kendisine has kullanıcı ad ve şifre girerek reaktif durum hakkında verileri görebilecek, arıza anında SMS ile uyarı alarak erken müdahale şansı yakalayacak. Ben bu kapsamda başta ilçe kaymakamımız olmak üzere Kâhta OSB Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorum diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.