Eğitim Yatırım Çalışmaları Devam Ediyor

Eğitim Yatırım Çalışmaları Devam Ediyor

Kahta ilçesinde normal eğitime geçiş ve eğitim koşullarını iyileştirme kapsamında yapılan yatırımlar devam ediyor.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, yapılması planlanan yeni okul ve yıkıp yeniden yapılması planlanan okulda incelemelerde bulunan Kaymakam Abdil Koç ve Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’e çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Normal eğitime geçiş ve modern okul binalarının ilçeye kazandırılması kapsamında Yavuz Selim Mahallesinde 24 derslikli ilkokul ve Hürriyet İlkokulu binasının ise yıkılıp yerine 24 derslikli bir ilkokul binasının yapılması planlanıyor.

Planlanan yeni okul binaları hususunda gerekli çalışmaların devam ettiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, “Öğrencilerimizin modern binalarda eğitim görmeleri, normal eğitime geçiş ve sınıflardaki öğrenci sayısının düşürülerek eğitim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde normal eğitim yaklaşık yüzde 95 oranında. Tüm yerleşim yerlerinde normal eğitime geçmek için gerekli planlamaları yapıyoruz.  Çalışmaların tamamlanmasının ardından planlanan okul binalarımızın yapım işlemlerine başlanacak.” diye konuştu.img-3450.jpgimg-3458.jpgimg-3471.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.