Dr. Mehmet Salıcı'dan Adaylık Açıklaması

Dr. Mehmet Salıcı'dan Adaylık Açıklaması

Kamuoyunun çokça merak ettiği Dr. Mehmet Salıcı’nın adaylığı ile ilgili açıklama geldi.

Tercihini siyaset üstü yapan Dr. Mehmet Salıcı, din, dil, ırk, düşünce, mezhep, parti ayrımı gözetmeksizin insanlığa “toplumcu hekimlik” felsefesiyle aynı tutkuyla hizmet etmeye ve üretmeye devam edeceğini söyledi.

Bu dönemde halkın siyaset yapan bir Mehmet Salıcı’dan çok , Dr. Mehmet Salıcı’ya daha çok ihtiyacı olduğunu belirten Salıcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Sevgili hastalarım, kıymetli hemşehrilerim, değerli dostlarım…

Yoğun bir şekilde telefon trafiği ve kamuoyu baskısı sonucu açıklama yapma gereği duyuyorum. 2020 yılında ideallerim doğrultusunda, lisedeyken hedeflediğim çocukluk aşkım, doğup büyüdüğüm, soframı paylaştığım, sokaklarında beraber koştuğum ADIYAMAN’A, MEMLEKETE ve İNSANIMIZA HİZMET AŞKIYLA kadın doğum uzmanı olarak geldiğim Kahta’da;

-Kız çocukları okumalı dedim, siyaset yapıyosun dediler. Desinler, BU ÇOCUKLAR OKUYACAK.

-Doğum yapan her anneye kitap dağıttım, okuma oranımız, memleketimiz gelişsin dedim, siyaset yapıyosun dediler. Varsın desinler, KADINLARIMIZ OKUYACAK.

-Anne Taksi yapalım doğum yapan her anne hastaneden evine rahatça ulaşsın dedim, siyaset yapıyosun dediler. Desinler, KADINLARIMIZI OMUZLARDA TAŞIMAK ASLİ GÖREVİMİZ.

-Memleketimde, Gölbaşı’da gönüllü hekimlik yapmak istedim, kadınlar uzaklara gitmesin dedim, siyaset yapıyosun dediler. Desinler, GÖLBAŞI’NDAN HİÇBİR HASTA BAŞKA İLE GİTMESİN.

-Kar yağacak hamilelere çağrıda bulunalım mağdur olmasınlar yolda kalmasınlar, ölmesinler, evde doğurmasınlar dedim, siyaset yapıyosun dediler. Desinler, YAŞAYACAK YAŞATACAĞIZ.

-Hastalarımın köy sofralarına oturdum, ne işi var doktorun o sofrada diyerek kendi halkımı küçümsediler, siyaset yapıyosun dediler. Desinler, O SOFRALAR BİZİM YAŞAM TARZIMIZ.

-Devlet hastanesinde, memleketimde canla başla, gece gündüz gözetmedim, uykumdan, ailemden, çocuğumdan verdim, siyaset için dediler.

-Bütün hekim arkadaşlarımı, Adıyaman’ın ilçelerine gelmeleri, hizmet etmeleri için ikna ettim. Siyaset yapıyosun dediler.

-Adaletsizliğe, liyakatsizliğe, sistemdeki yanlışlıklara karşı çıktım devlet memurluğundan istifa kararı alıp özel klinik açmak istedim, yine siyaset yapıyosun dediler. Bu vatanı, insanlarımızı karşılıksız sevdim.

-Adıyaman’ın, depremzedelerin sesi oldum, siyaset yapıyosun dediler. Desinler, DEPREMDE ADIYAMAN UNUTULMAYACAK!

Markette, fırında, manavda, sokakta, parkta, hastanede nereye gidersem “Aday ol hocam, bizi temsil et” sözlerini işittim, gülümsedim. Halkın gönlüne bu şekilde girmem, her türlü makamdan daha değerlidir benim için.

Azınlık olan eleştiren kesime dönüp baktığımda sadece bir rozet altında olduklarını -çoğunun aday adayı olduğunu- görüyorum, onları da anlıyorum zira koltuklar kıymetli. Canları sağ olsun…

Halk hep yanımdaydı, iyiliği görüp hissettiler, sevgilerini hissettirdiler.

Sizlerin göstermiş olduğu sevgiyi ömrüm boyunca ne ben ne ailem unutmayacağız…

Milletim acı içerisinde, yakınlarını, evlerini her şeylerini kaybetmiş durumda. Aday olanlara saygı duymakla beraber “İnsanların yüreği yanarken acılarını paylaşmak yerine çadırlara girip siyaset yapamayacağımı” belirtmek isterim. Bu dönemde halkımızın siyaset yapan bir Mehmet Salıcı’dan çok , Dr. Mehmet Salıcı’ya daha çok ihtiyacı olduğu konusu hasıl olmuştur. Çünkü benim için tarih halen 6 Şubat 2023, saat 04:17’dir. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.

İNSANIN İLKELERİ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNENLERDENİM

Bundan 1 yıl önce de 6 ay önce de dün de söylediğim gibi 2023 seçimlerinde herhangi bir partiden aday olmayacağımı sizlerle paylaşmak isterim. İnsanın ilkeleri olması gerektiğini düşünenlerdenim.

Din, dil, ırk, düşünce, mezhep, parti ayrımı gözetmeksizin insanlığa “toplumcu hekimlik” felsefesiyle aynı tutkuyla hizmet etmeye ve üretmeye devam edeceğim.

Saygı ve sevgilerimle”

mehmet-salici.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum