Dikkad’dan Dicle’deki Çiftçilere Biyoteknikle Mücadele Eğitimi
Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği (DİKKAD), ilçedeki tarımın gelişmesi, tarla ve bahçelerdeki tarımsal ürünlerde kalite ile verimin artması...
Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği (DİKKAD), ilçedeki tarımın gelişmesi, tarla ve bahçelerdeki tarımsal ürünlerde kalite ile verimin artması için eğitim programları düzenlenmeye devam ediyor.
DİKKAD tarafından düzenlenen 3 günlük programda, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Bayhan çiftçilere biyoteknikle mücadele eğitimi vermeye başladı. Programın ilk gününde çiftçilerin sorunlarını dinleyen ve sorularını cevaplayan Prof. Dr. Erol Bayhan, tarımsal faaliyetlerde yerli ve milli ürünlerin tercih edilmesine dikkat çekerek, ata tohumunun korunması gerektiğini vurguladı. Yazın aşırı sıcağında çiftçilerin ürünlerini güneş yanıklarına karşı kaolin kili kullanabilecekleri belirten Prof. Dr. Erol Bayhan, tarımda doğru ilaçlama ve zararlı böceklerle mücadele yöntemlerini, karşılaşabilecek sorunların çözüm yollarını anlattı.
Eğitim programına İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rifat Arik, Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, DİKKAD Müdürü Rıdvan Bal, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yüksek Lisans öğrencisi Yeşim İçli, Dicle Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Aydın ve birçok çiftçi katıldı. Eğitim programı 17 Eylül ile 19 Eylül tarihleri arasında 3 gün sürecek.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.