DEM Parti, Kahta’da 1’inci olağan kongresini gerçekleştirdi

DEM Parti, Kahta’da 1’inci olağan kongresini gerçekleştirdi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kahta İlçe Başkanlığı, 1’inci olağan kongresini gerçekleştirdi.

Divan başkanlığına İzzet Karadağ’ın seçildiği kongrede katip üyeliklerine ise Yüksel Yücedağ, Naile Topaloğlu ve Baran Aydın seçildi. Divan Başkanı İzzet Karadağ tarafından okunan gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edilerek seçime gidildi. Seçim öncesi bir konuşma yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kahta İlçe Başkanı Mehmet Sait Dilek, “Öncelikle bizleri bugüne getiren emek harcayan arkadaşların emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, emeklerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Malumunuz çok zor bir süreçten geçiyoruz.

“ACİL ATEŞKES VE BARIŞ KOŞULLARININ OLUŞTURULMASINI TALEP EDİYORUZ”

Ortadoğu’dan Avrupa’ya kadar savaş ve çatışmaların sürdüğü bir dönem yaşıyoruz. Bu savaş süreci bir avuç çok uluslu şirketin azami kar hırsının sonucu olduğunu biliyoruz. Oysa dünya kaynaklarının eşit ve adil paylaşılacağı, herkesin ihtiyacı kadarını alabileceği, birlikte yaşama ve paylaşıma dayalı bir yaşam mümkün. Bu temelde kimse Ukrayna-Rusya savaşını ve İsrail-Filistin savaşını halkların savaşı veya inançların çatışması olarak gösteremez. Bizler her fırsatta ve her koşulda eşitlik, adalet, özgürlük ve barışı savunan halkız. İsrail’in tüm dünya kapitalist ülkelerini arkasına alarak Filistin halkına dayattığı soykırımı kınıyor, acil ateşkes ve barış koşullarının oluşturulmasını talep ediyoruz.

“KAHTA KENTLEŞMEKTEN HIZLA UZAKLAŞAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YÖNETİLİYOR”

Dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Kahta’mızda da çok sorun mevcuttur. Önümüzde bir yerel seçim var. Nüfusu bir çok ilden büyük olan Kahta ilçemiz kentsiz kentleşmeyi yaşıyor. Hızla nüfusu artan ama kentleşmekten de hızla uzaklaşan bir belediyecilik anlayışıyla öteden beri yönetiliyor.

Demokratik, katılımcı, yerinde ve yerelden yönetim anlayışına dayalı bir belediyecilik tüm kentler için tek çözüm yöntemidir. Yaklaşan yerel seçimlerde demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla halkımızın karşısına çıkacağız ve biz kazanacağız. Sözlerimi sonlandırırken konuklarımızı ve kongremizi saygıyla selamlıyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adıyaman İl Eş Başkanları ise birer selamlama konuşması yaparak, katılımcılara teşekkür ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Mehmet Sait Dilek ve Zelal Özbek ilçe eşbaşkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise Abdulkadir Tekir, Zehra Yanardağ, Kadir Tapan, Fatih Yalçinkaya, Ramazan Tatar, Cebrail Kutlu ve Güdar Karayiğit isimlerinden oluştu.

Kahta Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Adıyaman İl Yönetimi, Kahta’daki siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

whatsapp-image-2023-12-17-at-16-37-39-7.jpeg

whatsapp-image-2023-12-17-at-16-37-39-1.jpeg

whatsapp-image-2023-12-17-at-16-37-39-3.jpeg

whatsapp-image-2023-12-17-at-16-37-39-6.jpeg

dem.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.