Çetinkaya: “Adıyaman Narı Dünyaya Tanıtılacak”

Çetinkaya: “Adıyaman Narı Dünyaya Tanıtılacak”

Dr. Nar Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çetinkaya, Adıyaman’da yetişen organik narların başta Avrupa olmak üzere ABD'ye ve diğer pazarlara gönderileceğini açıkladı.

Adıyaman Organik Nar Üreticileri Derneği'yle işbirliği yaptıklarını belirten Agrotech Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, "2024'te toplam 155 üreticiyle, 6 bin dekardan fazla alanda organik nar yetiştirip, nar ekşisi üretme hedefiyle yola çıktık. Adıyaman narını başta Avrupa olmak üzere ABD'ye ve diğer pazarlara göndereceğiz." dedi.

Tarım ve teknoloji şirketi Agrotech'in yıllık değerlendirme toplantısına Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Gökçen Keskin ile Agrotech Genel Müdürü Demiröz katıldı.

Burada konuşan Keskin, 2023'te yoğun çalıştıklarını, halka arz süreci nedeniyle ev ödevlerinin çok olduğu bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, 2024'e de aynı yoğunlukla başladıklarını söyledi. Agrotech'in faaliyetlerini anlatan Keskin, iyi tarım teknikleriyle topraksız tarım yaptıklarına dikkati çekti.

"TARIMI ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

"Artık gıdayı ve tarımı sürdürülebilirlik ve güvenilirlik kavramları olmadan ele almanın imkansız olduğu bir noktaya gelmiş bulunuyoruz." diyen Keskin, "Tarım bir ülkenin geleceği için olmazsa olmaz. Biz de tamamen yerli ve milli bir şirket olarak tarımı ulusal güvenlik meselesi olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yıl kasımda halka arz sürecini tamamladığımızda bireyselden 2 kat kurumsal yatırımcıdan ise 7 kat talep aldık ve toplamda 3 milyon 48 bin paydaşa ulaştık ve halka arzımızın büyüklüğü 1,5 milyar liralık oldu. Bu da bize yatırımcının bize olan ilgisini ve güvenini kanıtladı" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin yüzde 4'ünün Agrotech'in ortağı olduğunu aktaran Keskin, şirketin temel prensiplerinden birisinin sürdürülebilirlik ve iyi tarım uygulamaları olduğunu kaydetti.

“TEKNOLOJİ ALANLARINDAKİ LİDERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Keskin, "Nesiller boyunca tarımın önemine dikkat çekmek, tarımda yüksek teknolojiyi kullanarak katma değeri yüksek ürünler üretmek bizim her zaman var oluş amacımız olacak. Bu anlamda makro ekonomik etkiler ne olursa olsun biz tarımdaki geleceğimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız. 2024'te de bu güvene layık olabilmek adına finansal performansımızı artırmayı, sürdürülebilirlik ve teknoloji alanlarındaki liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

“ADIYAMAN ÖRNEĞİNİ KİRAZ VE İNCİRDE DE DEVAM ETTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Agrotech Genel Müdürü Demiröz ise 15 ülkeye ihracat gerçekleştiren Agrotech için sözleşmeli tarımın bir amiral gemi konumunda olduğunu vurguladı. Demiröz, Agrotech'in 11 yıldır tarımsal teknoloji, bahçecilik ve seracılıkla uğraşan bir şirket olarak, sözleşmeli tarımla ürünü tarladan alıp pazara en iyi şartlarda sunacak donanıma sahip olduğuna dikkati çekti. Adıyaman Organik Nar Üreticileri Derneği ile imzaladıkları sözleşmeye de ayrı bir önem verdiklerini hatırlatan Demiröz,

"2024'te toplam 155 üreticiyle, 6 bin dekardan fazla alanda organik nar yetiştirip, nar ekşisi üretme hedefiyle yola çıktık. Burada yapacağımız organik üretimle başta Avrupa olmak üzere ABD'ye ve diğer ihracat pazarlarımıza Adıyaman narını göndereceğiz. Adıyaman örneğini kiraz ve incirde de devam ettirmeyi planlıyoruz." dedi.

8.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.