Çatan, “Esnaflarımızın kredi borçları 3 ay ertelendi”

Çatan, “Esnaflarımızın kredi borçları 3 ay ertelendi”

Yeni Kahta Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatan, Korona virüs mağduru esnaflara ikinci kez 3 ay borç erteleme hakkı verildiğini duyurdu.

Kararın bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandığını belirten Çatan, esnafların pandemi sürecinde milli mücadele şuuruyla kepenklerini kapatarak büyük bir fedakârlık yaparak salgının yayılmasını engellediklerini söyledi.
Başkan Çatan, "Bilindiği gibi, kooperatiflerimiz aracılığıyla kredi kullanan esnaf ve sanatkârlarımızın borçları 25 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Nisan-30 Haziran arasında vadesi gelecek kredi borçları 3 ay süreyle faizsiz ertelenmişti. Bugün de yayımlanan kararla, kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle Halk Bankasından 30 Haziran 2020 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredi kullanan esnaflarımızın bu kredilerden doğan borçları ödeme tablosunda belirlenen taksit sayısı değiştirilmeksizin kalan vadeye yayılmak suretiyle 3 ay süreyle ertelendi. Bu karar 1 Temmuz 2020 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Bakanlarımıza, TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’e çok teşekkür ediyorum." Diye konuştu

mehmet-catan.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.