Bölükyayla’daki Arazi Toplulaştırması Köylüyü Birbirine Düşürdü

Bölükyayla’daki Arazi Toplulaştırması Köylüyü Birbirine Düşürdü

Bölükyayla Beldesi’ndeki çiftçiler, arazilerin dağınıklığını gidermek ve tarıma elverişli hale getirilmesini amaçlayan toplulaştırma çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla Beldesi Kangölü ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri toplulaştırma çalışmaları nedeniyle tedirgin. Köy sakinleri arazi toplulaştırma uygulamasından sonra yaşanana tartışma ve kargaşanın daha büyük kavgalara dönüşmemesi için yetkilere çağrıda bulundu.

Toplulaştırma çalışmaları sonrasında ortaya çıkan tapulardaki karışıklık mahallle sakinleri arasında gerginliğe neden oluyor.

Toplulaştırma çalışmalarının çiftçileri adeta isyan noktasına getirdiğini belirten Bölükyayla Beldesi Kangölü Mahallesi Muhtarı Aziz Tosun (50), tapulardaki arazilerin karşılığının yanlış olmasından dolayı köylüler arasında kavgaların yaşandığını söyledi.

ÇİFTÇİLER TAPUDAKİ KARIŞIKLIĞIN GİDERİLMESİNİ İSTİYOR

bolukyayla-2.jpg

 Arazi toplulaştırma uygulamasının köylüleri birbirine düşürdüğüne dikkat çeken Muhtar Aziz Tosun, “Bizim yaklaşık 80 bin dönümlük arazilerimiz toplulaştırma adı altında hep birbirine karıştı. Bu arazi toplulaştırma uygulaması köylüleri birbirine düşürdü. Daha önce kendi tarlasını eken çiftçilere verilen tapularda başka bir arazi görünüyor. Oradaki çiftçi de başka bir yerde görünüyor. Hep birbirine karıştığı için biri diyor bu benim arazim, değeri diyor ki benim arazim. Sonra tartışmalar yaşanıyor. Lütfen yetkiler bu sorunumuza acil bir çözüm bulsunlar.  Bu tapular neye göre ve nasıl çıkartıldığını anlamış değiliz” dedi.

ÇİFTÇİLER MEMNUN DEĞİL

bolukyayla-4.jpg

Toplulaştırma adı altında yapılan çalışmalar çiftçilerimiz hiç memnun etmediğini ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Çelenk (43) ise, “Arazi sahiplerinin rızası alınmadan, kendilerine tebliğ edilmeden yapılan toplulaştırma çalışmalarından dolayı çok büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Tarla sahiplerine verilen tapu ile çiftçinin yıllardır ekip biçtiği tarla ayrı. Verilen tapu ile araziler farklı. Tarlalarda sürekli tartışmalar kavgalar oluyor. Allah korusun yarın öbür gün ölüm bir olayın yaşanmaması için yetkililerin bu arazi ve tapu karışıklığını gidermesini istiyoruz. Bu sorunumuza acil bir çözüm bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Tarlalarında bir araya gelerek yaşadıkları mağduriyetin son bulması için seslerini duyurmak isteyen Bölükyayla Beldesi sakinleri, yetkilerden yardım bekliyor.

Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

bolukyayla-3.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.