BÖLÜKYAYLA BELEDİYESİ'NE GÜNEŞ SANTRALİ ONAYI

BÖLÜKYAYLA BELEDİYESİ'NE GÜNEŞ SANTRALİ ONAYI

Kahta İlçesine bağlı Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Gaffari Akkuş, beldede kurulacak olan güneş enerjisi santrali (GES) müjdesini verdi.

Bölükyayla Belediye Başkanı Akkuş, yaptığı açıklamada, Bölükyayla Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinin kuzeyinde bulunan bin 801 parselli dağ yamacı alanına kurulacak olan GES müjdesini verdi.

Başkan Akkuş, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Planlama ve Yatırım Yönetimi Daire Başkanlığı’nca beldede planlanan 2000 kilovatlık lisanssız GES kurulumu hakkında gerekli iznin verildiğini belirterek, "Benim çok önem verdiğim projelerimizden birisi olan GES tesisimizin, 2000 kilovatlık bir güce sahip olacağı ile birlikte belediyemiz gelir anlamında ciddi bir kazanım elde edecek. Tesisimizde üretilen enerji ile birlikte de elde edilecek olan gelirle kurulum aşamasında yapılan masrafının kısa bir sürede kendisini amorti eden bir sistemi beldemize kazandırmış olacağız. Ayrıca kendi elektriğimizi kendimiz üretip, ürettiğimiz elektriği satarak kalıcı bir gelir elde edeceğiz. Bölükyayla Belediyesi olarak kendi elektriğini üreten ve bunu satan bir belediye konumuna gelmenin de ayrıca mutluluğunu yaşayacağız inşallah. GES’in şimdiden beldemize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.