Başsavcı Nurullah Şahin'e Veda Programı Düzenlendi

Başsavcı Nurullah Şahin'e Veda Programı Düzenlendi

Kahta’da görev süresinin dolması nedeniyle tayini çıkan Başsavcı Nurullah Şahin ve eşi Hakim Fatma Çangür Şahin onuruna veda programı düzenlendi.

İki yıldan beridir Kahta Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Nurullah Şahin, 2024 Hakimler ve Savcılar Kurulunun kararıyla İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken, eşi Hakim Fatma Çangür Şahin’de Islahiye Adliyesi’ne atandı.

Kahta Cumhuriyet Başsavcılığına ise yaklaşık 1 yıldır Kahta Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Alper Ersan atandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başsavcı Nurullah Şahin,  “Bilindiği gibi vedalarda konuşmak zordur. Bu, insanın kendi vedası ise, sanırım çok daha zor oluyor. Geçtiğimiz ay çıkan kararname kapsamında Kâhta’da bir yıl daha göreve devam etmemize karar verilmişti. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta adliyemizden tayini çıkan 8 hakim ve cumhuriyet savcılarımız için veda yemeği düzenlemiştik. Sonrasında hakimler ve savcılar kurulumuzun yaptığı yeni bir değerlendirme sonucu Islahiye Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandık. Eşim Hakim Fatma Çangür Şahin'de Islahiye hakimi olarak atandı. Kahta Cumhuriyet Başsavcılığına ise Kahta’da birlikte 1 yıl çalıştığımız Alper Ersan atandı. Kahta'dan bu anlamda gözüm arkada kalmadan ayrılıyorum. Çünkü hem kişiliğine hem de mesleki bilgisine kefil olduğum Alper Başsavcım bu görevi layıkıyla yürütecektir. Kendisine hayırlı olsun dileklerini sunuyorum. Görev yaptığımız süre boyunca Kâhta’da çok güzel günlerimiz oldu. Bu süreçte birlikte görev yaptığımız kaymakamımız, belediye başkanımız, cumhuriyet savcılarımızla, personellerimiz ve kurum amirleriyle uyumlu bir şekilde çalıştık. Böylesi özel insanlarla bir arada çalışmak herkese nasip olmuyor. Bu nedenle kendimi çok şanslı hissediyorum. Görev yaptığımız 2 yılımız çok çabuk geçti. Burada çok güzel arkadaşlıklarımız oldu. Tabii bu süreçte hepimizin bildiği gibi 6 Şubat 2023 tarihinde çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Depremin ardından hem Kâhta’da hem de adli yönden Kâhta’ya bağlı olan Sincik ilçesinde de yargıcı camiası olarak kesintisiz bir şekilde hizmetlerimizi sürdürdük. Bu anlamda bütün cumhuriyet savcılarımız, hakimlerimiz ve personellerimiz üstün bir çalışma örneği sergilediler. 2 yıl boyunca birlikte çalıştığımız hakim ve cumhuriyet savcılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu süre zarfında her biriyle ayrı ayrı çok uyumlu bir şekilde çalıştık. İlerleyen süreçte kendileriyle tekrar karşılaşmak aynı yerde görev yapmak isterim. İslahiye'de her birinize kapımın açık olduğunu belirtmek istiyor, katılımlarınız için herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Hakimler ve Savcılar Kurulu Adıyaman Başmüfettişi Oğuzhan Kaya, Gerger Kaymakamı Ömer Saygılı, Sincik Kaymakamı Yunus Emre Bozkurtoğlu, Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Kahta İlçe Emniyet Müdürü Özgür Sefa Sezer, kurum müdürleri, Adıyaman Baro Başkanı Av. Bilal Doğan ve Kahta Adliyesi personelleri düzenlenen veda programına katıldı.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

foto-1.jpeg

foto-2.jpeg

foto-5.jpeg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.