BAŞKAN YENİ, “TURANLI’NIN İDDİALARI DOĞRU DEĞİL”

BAŞKAN YENİ, “TURANLI’NIN İDDİALARI DOĞRU DEĞİL”

AK Parti Kahta ilçe Başkanı Bedir Yeni, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın meclis kararları ile ilgili ortaya attığı iddiaların doğru olmadığını söyledi.

 

Kamu yararına olan en büyük projeleri aslında Başkan Turanlı’nın engel olduğuna dikkat çeken Kahta Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanı Sırrı Öztürk ise örnek olarak sahil yolu projesini gösterdi.

Saadet Partili Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, düzenlediği basın toplantısında AK Partili meclis üyelerinin kamu yararının kaldırılması ve bazı imar dosyaları ile ilgili tutumlarını eleştiren Başkan Bedir Yeni, belediyeden alacaklı olan vatandaşların önünde adeta bir kalkan gibi duran kamu yararı uygulamasından mağdur olanların önünü açmak için meclis kararı ile bu uygulamaya son verildiğini ifade etti.

“KAMU YARARI KARARI İLE ESNAFIMIZ MAĞDUR EDİLDİ”

Belediye Meclis Üyelerinin bugüne kadar halkın, belediyenin ve kamunun menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan Başkan Yeni, “Halkın oyları ile seçilmiş olan meclis üyelerimiz bugüne kadar halkın, belediyemiz ve kamunun menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir.

Belediyemizde yıllarca uygulanan kamu yararı uygulaması belediyemize mal verip ödemesini alamayınca icraya başvurmuş insanlarımızın önünde adeta bir kalkan gibi durmuştur. Bunun sonucunda vatandaşlarımızda bir takım mağduriyetler yaşanmıştır. Esnafımız ödemelerini alamamıştır. Esnafımız mağdur edilmiştir. Bu nedenle bu yanlış uygulamaya belediye encümenlerimiz tarafından son verilmiştir.

Bu kararla belediyemizin araç ve parklarının satılması gibi bir şeyde söz konusu değildir, olamazda.  Geçmişten bu güne gelen bir yanlış uygulama var. Encümenlerimiz de bu uygulama dur demiş ve aldığımız karardan pişman da değiliz.

Kendisinin beyanına göre 135 milyon 148 bin 911 liraya devraldığını belirterek 9 aylık bir süre zarfında 4 milyon 282 bin 263 lira ödeme yaptığını beyan etmiş. Belediyemizin en son ki borç tutarına baktığımızda 136 milyon 794 bin 208 Türk Lirası. Bu durumda belediyemiz ödeme yapmasına rağmen yine 1.645.297 Türk Lirası borç artmış durumda.” Dedi.

“TURANLI’NIN, YANLIŞ YATIRIMLARINI HALKIN PARASI İLE ÖDEMEYE HAKKI YOKTUR”

Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’yı doğru yatırım yapmaya davet eden Başkan Yeni, “Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’nın kendi yanlış yatırımlarını halkın parası ile ödemeye hakkı yoktur. AK Partili meclis üyelerim yerinde ve doğru bir karar almıştır. Kendileri yatırımlarını bütçelerine göre doğru yapsınlar. Kendilerini doğru yatırıma davet ediyoruz. Biz bugüne kadar halkımızın yararına olacak hiçbir projeyi durdurmaya çalışmadık. Aksine halkımızın yararına olan her projeye destek vermeye hazırız.” Diye konuştu.

“KAMU YARARI ADI ALTINDA SADECE İSTEDİĞİ KİŞİLERE ÖDEME YAPILIYOR”

Kamu yararı adı altında başkanın, istediği kişiye ödeme yaptığını ve istemediğine de ödeme yapmadığına dikkat çeken Kahta Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanı Sırrı Öztürk, “Kamu Yararı, Kamulaştırma Kanuna göre belli bir taşınmaz malı kamulaştırmaya girişmeden önce o taşınmaz malın kamulaştırılmasının kamunun yararına bir işlem olduğunu gösteren bir karardır.

Her yıl adet haline gelmiş kamu yararı adında bir karar alınıyor. Peki, kamulaştırma mı var? Kahta Belediyesi bir projemi uyguluyor? Her gelen belediye başkanı vatandaşın alacaklarını kendi keyfi uygulamalarında kullanmak için bir kamu yararı adında karar alıyor. Ondan sonra vatandaş da sırada bekliyor. İsteği kişiye ödeme yapıyor istemediğine ödeme yapmıyor.

“İLÇE İÇİN YAPILACAK TÜM PROJELERDE KAMU YARARI KARARI ALIRIZ”

Belediye Başkanının, borç ödemede siyasi bir malzeme olarak kamu yararı uygulamasını kullanmasına müsaade etmediğini vurgulayan Başkan Öztürk, “Yarın belediyemiz bir projeyi hayata geçirmek istediğinde bir yeri kamulaştırmak istediğinde bütün encümenlerimizle kamu yararı kararını da alırız. Ama şuanda böyle bir kararı aldıracak gereklilik yok. Olmadığı için Belediye Başkanı Yusuf Turanlı’nın borç ödemede kamu yararı uygulamasını siyasi bir malzeme olarak kullanmasına müsaade etmedik.” Şeklinde konuştu.

“TURANLI SAHİL YOLU PROJESİNE ENGEL OLDU”

Kamu yararına olan en büyük projeleri aslında Başkan Turanlı’nın engel olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, örnek olarak sahil yolu projesini gösterdi.

Başkan Öztürk, “Geçtiğimiz aylarda Başkan Turanlı, Sahil yolu projesinden Belediye Başkanımız Yusuf Turanlı kendisi çekilmiştir. Kamu yararına olan en büyük projeleri aslında Başkan Turanlı engel oluyor. Sahil Yolu projesine neden destek vermediniz? Belediyemizin meclise sunduğu vatandaşlarımızın yararına olacak hiçbir kararı tıkamadık, ret etmedik. Hizmeti engellemeye yönelik hiçbir adım atmadık.” Dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.