Başkan Yavaş, “Bu Ayıp İlçeyi Yönetenlerin Beceriksizliğidir”

Başkan Yavaş, “Bu Ayıp İlçeyi Yönetenlerin Beceriksizliğidir”

Yeniden Refah Partisi Kahta İlçe Başkanı Sadık Yavaş, ilçede yaşanan su sıkıntısına dikkat çekerek bu ayıbın ilçeyi yönetenlere ait olduğunu söyledi.

Kahta’da yaklaşık 3 gündür yaşanan su sıkıntısı ile ilgili haber merkezimize gelip açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Sadık Yavaş, hem AK Parti ilçe teşkilatına yüklendi hem de belediyenin su konusunda sınıfta kaldığını söyledi.

Başkan Yavaş, “İlçemizdeki sıkıntısı 3 gündür devam ediyor. Belediye yetkilileri su konusu sınıfta kalmıştır. Koskoca ilçe 3 gündür su sıkıntısı çekiyor. Belediye çözüm üretmek yerine sadece açıklama ile yetindi. Sadece özür ile dilemekle örtbas etmeye çalışıyor. Beceriksizliğinizin bedelini sadece bir özür ile kapatamazsınız. Çözüm üretmelisiniz. Siz ilçeyi idare ediyorsunuz. Bir daha su borusu patlarsa ne olacak. Yine aynı arıza çıkarsa ne yapacaksınız? Değirmenbaşı veya Kahta Çayı’ndan su vermediniz mi? Neden alternatif çareler üretemiyorsunuz? Dünden beri ilçemizde yaşanmış olan su sorunu halen devam etmektedir.

Şiirlere konu olan susuz Kahta makus tarihini yaşamaya devam etmektedir. Etrafı sularla çevrili bir nevi yarımada durumundaki ilçemiz su sıkıntısı yaşıyorsa bu ayıp ilçeyi yönetenlere yeterdir. Su sorununun bundan sonraki yıllarda yaşanmaması için birçok kaynaktan şehre suyun verilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması elzemdir.

Burnumuzun dibindeki Atatürk baraj kıyısına gerekirse bir arıtma tesisi kurulmalı ve bu tür sorunların önümüzdeki yıllarda yeniden yaşanmasının önüne geçilmelidir.

Özellikle Asbestin su borularındaki asbest liflerinin kolaylıkla suya geçmesi nedeniyle, vücuda solunum yolu ile giren asbestin kanser yaptığı kesinlikle bilindiği için asbestli su borularının acilen değişmesi lazım. Her seçimde vaat verip yapmamak halkın sağlığıyla oynamak dışında başka bir şey değildir.

AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı sıfatı olarak konu ile ilgili bir açıklamanın yapılmaması ise ayrıca bir ayıp olarak ilçemize yeter da artar bile” Diye konuştu.

 Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

sadik-yavas-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.