Başkan Saray, “İddialar Asılsız ve Suç Duyurusunda Bulunduk”

Başkan Saray, “İddialar Asılsız ve Suç Duyurusunda Bulunduk”

SS Kâhta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Saray, kooperatif müdürü ile ilgili yapılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek Siyasetçi Ömer Yılancı ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kooperatif Bakanı Ahmet Saray, Siyasetçi Ömer Yılancı’nın, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda bahsettiği konuların iftira olduğu gibi ilçedeki diğer kooperatifleri de zan altında bırakmaktan öteye geçmediğini ifade etti.

Başkan Ahmet Saray tarafından yapılan açıklamada, “17.07.2024 tarihinde sözde kanaat önderi olduğunu iddia eden bir şahısın kooperatif müdürümüz hakkında sosyal medya hesabında paylaştığı yalan ve iftira dolu beyanlarına karşı sözde kanaat önderini muhatap almayarak, kamuoyuna olan saygımızdan dolayı açıklama gereği duyuyoruz.

Sözde kanaat önderinin yaptığı paylaşımda bahsettiği konular asılsız olduğu gibi ilçemizdeki diğer kooperatiflerimizi de zan altında bırakmaktan öteye geçmemiştir.

Mevlana’nın dediği gibi” Her lafa verecek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım laf mı diye; birde söyleyene bakarım adam mı diye.”

SS Kâhta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz 1555 üyesiyle Kâhta’nın ilk ve en büyük Kredi Kefalet Kooperatif olma vasfını taşımaktadır. Kurulduğu günden bu yana Kâhta esnafına hizmet vermekteyiz ve bu zamana kadar 470.000.000,00 TL tutarında kredi imkânı sağlayarak esnafımıza destek olunmuştur.

SS Kâhta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı, yönetim kurulu üyeleri, müdürü ve çalışanları ile her zaman Kâhta esnafına hizmet ettiğini en iyi Kâhta esnafı ve Kâhta halkı bilmektedir.

Kardeşin, daha önce Kooperatifimizden çekmiş olduğu kredi borcunu zamanında ödememiştir. Borçlunun kredisinin kooperatifimiz hesabından ödendiği, ilgili borçlunun tekrar kredi talebinde bulunduğu bundan dolayı ikinci talebin kooperatifimiz tarafından olumlu karşılanmadığından dolayı kooperatif müdürümüze iftira atmıştır.

Sözde kanaat önderine birkaç sorumuz olacaktır.

1.Rüşvet suçuna madem şahit oldun neden onurlu bir vatandaş gibi Kâhta Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmadın?

2.Rüşvet verenlerin kimler olduğunu, ne zaman verildiğine dair neden kamuoyunu bilgilendirmedin?

3. Bu zamana kadar böyle bir açıklama gereği duymadın da neden kardeşinin kredi başvuru talebi olumsuz sonuçlandıktan sonra böyle bir açıklama yaptın?

4. Somut deliller sunacağına neden hep soyut beyanlarda bulunarak kamuoyunu manipüle ettin?

Bu sözde kanat önderinin zihniyetin çamur at izi kalsın anlayışı olduğu herkesin malumudur. SS Kâhta Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak bu sözde kanaat önderi hakkında Kâhta Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk kendisinin de yüreği yetiyorsa elinde somut delil varsa Kâhta Adliyesi zaten çok uzak değildir.

Ortaklarımız şunu iyi bilsinler ki;

Dün olduğu gibi bugün de yarın da Kâhta’mıza hizmet eden Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz bu tür insanlara asla prim vermeyecektir.

Kâhta’mıza hizmet eden Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz her zaman esnafımızın hizmetinde ve yanında olacaktır.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber: Hüseyin Türkoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.