Başkan Sadık Yavaş, Gündemi Değerlendirdi

Yeniden Refah Partisi Kahta İlçe Başkanı Sadık Yavaş, Adıyaman News Tv de canlı yayınlanan, Gazeteci Hüseyin Türkoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Öteki Mesele programında gündemi değerlendirdi.

Merkezi Hükümetin ilçemizdeki yatırımlarını, Kahta Belediyesi'nin hizmetlerini ve Kommagene Bienal'i, değerlendiren İlçe Başkanı Sadık Yavaş, özellikle belediyenin hizmetlerinin yetersiz  olduğunu söyledi

Kahta’nın yıllardır hizmetten uzak olduğunu dile getiren İlçe Başkanı Sadık Yavaş, “Kahta yıllardan beri bir hizmetsizlik içerisinde. Evet, ufak tefek birkaç hizmetler yapıldı. Kanal Boyu Parkı, birçok eksiklikleri olmasına rağmen özellikle Gazi ve Yeni Mahallesi arasındaki bağlantısında bayağı bir sorun olmasına rağmen yapıldı. İki tane de küçük park yapıldı. Semt Pazarı ve Hayvan Pazarı var. Bu anlamda Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’ya teşekkür ediyorum.

“BAŞKAN TURANLI FERAGAT ETMEDİ MALINA DEĞER KATTI”

Günümüz şartlarına pek uymayan bir çevre yolu yapıldı. Hem beton asfalt değil hem de oldukça zikzaklı bir yol. Oysa Ofis’in ordan başlayıp direkt Adıyaman yoluna çıksaydı daha güzel olurdu. Bir de çevre yolu Belediye Başkanımızın tarlasından geçiyor. Başkan da diyor ki çevre yolu için ben tarlamdan feragat ettim. Bu feragat değil malına değer katmaktır. Dolayısıyla kendi tarlasının değerini arttırmış oldu. Çünkü çevre yolunun geçtiği yerlerin değeri 1 lira ise 5 liraya çıkacaktır. Başkanın kendi tarlasında tekstil kent kurma gibi bir çalışması var. Çevre yolunun geçtiği yerler imara açılmış mı? İmara açılmışsa eğer Kahta’nın çevresinde yıllardır imara açılması beklenen yerler de var. Oraları da imara açsınlar. İlçemizin yolları yıllardan beridir hep çukurlu. Yıl olmuş 2022 biz hala sokaklardaki tümseklerden, çukurlu yollardan bahsediyoruz. İnanın çok yazık.

“3 MAHALLEDE SU SIKINTISI VAR”

İlçemizdeki Fatih, Gazi ve Yeni Mahallelerinde yaz aylarında sürekli su sıkıntısı yaşanıyor. İçme suyu sorunu yaşayan vatandaşların sıkıntıları sen zaman bitecek. Hala su sorununu çözemeyen bir belediyemiz var.

“BELEDİYE BAŞKANIN İSMİ DEĞİŞİYOR AMA DÜŞÜNCELER DEĞİŞMİYOR”

Şehircilik anlamında Belediye başkanın isim değişiyor ama düşüncesi değişmiyor. Yeni açılan cadeler olsun, yeni yapılan yollar olsun bayağı dar. İlerisi düşünülmeden yollar caddeler yapılıyor. 20-30 yıl sonra nasıl olacak diye hiç düşünülmüyor. Mesela yeni yapılan İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün olduğu cadde hem dar hem de kaldırım yok.

“DİYARBAKIR YOLUNDAKİ ÇÖP SORUNU DEVAM EDİYOR”

Diyarbakır Yolu’ndaki  çöp sorununa yıllardır bir çözüm bulunamadı. Yaz aylarında hem dayanılmaz bir kokusu var. Hem de dumanından dolayı insanlar evinde dahi duramıyor. Bunun acilen çözülmesi lazım.” Dedi.

“İNANÇ TURİZMİMİZ DE VAR”

Merkezi hükümetin yatırımlarını değerlendiren Başkan Sadık Yavaş, “Hükümetin projeleri jet gibi servis ediliyor ama pratiğe geldiği zaman kaplumbağa misali yürüyor. Örneğin Nissibi Köprüsü yolu. Yıllardır, söz şu tarihte bitecek dediler ama hiçbir zaman o tarihte yollar bitmedi. Hala da bitmemiş.

Kommagene Bienal’i çerçevesinde düzenlenen etkinler oldu. Kimi etkinliler halktan kopuk oldu. Yine de ilçemizin tanıtımı adına bir gayret var. Ben bu anlamda Kaymakamımız Selami Korkutata’ya çok teşekkür ediyorum. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Bizim inanç turizmimiz de var. Türkiye’de kabri belli olan 2 sahibinden biri Safvan Bin Muattal hazretleridir. Samsat Kaymakamlığı ile ortaklaşa ilahi ezgi dinletilesi ile tanıtımı yapılabilirdi." diye konuştu.

Haber: Hüseyin TÜRKOĞLU

sadik-yavas-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.